Στους 81 οι νεκροί των πυρκαγιών, 65 τραυματίες από τους οποίους 11 διασωληνωμένοι - Free Sunday
Στους 81 οι νεκροί των πυρκαγιών, 65 τραυματίες από τους οποίους 11 διασωληνωμένοι

Στους 81 οι νεκροί των πυρκαγιών, 65 τραυματίες από τους οποίους 11 διασωληνωμένοι

Ένας 84χρονος άνδρας είναι το 81ό επισήμως θύμα της φονικής πυρκαγιάς που έπληξε την Ανατολική Αττική καθώς κατέληξε στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν.

Οι αγνοούμενοι από τις προχθεσινές πυρκαγιές που διέλυσαν την περιοχή της Ραφήνας υπερβαίνουν τους εκατό ενώ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας, 65 από τους 187 είναι τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται, από τους οποίου οι 11 είναι διασωληνωμένοι..

Δεν αποκλείεται κάποιοι απο τους αγνοούμενους να συμπεριλαμβάνονται στα θύματα που δεν έχουν αναγνωριστεί ή στους τραυματίες, των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία.

Η κυβέρνηση δείχνει να έχει διαπιστώσει ότι παρά τη συμμετοχή του διοικητή της ΕΥΠ στις συσκέψεις για τις φωτιές, οι υπαινιγμοί περί εμπρησμού που έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός από τη Βοσνία, έπεσαν στο κενό, και προτιμά να αναδεικνύει την αλληλεγγύης που εκδηλώνουν οι πολίτες για τα θύματα, πίσω από την οποία κρύβει τις ευθύνες.

Τις πληγείσες περιοχές δεν επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, ενώ πήγαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Ο κ.ΜΗτσοτάκης δήλωσε ότι αφήσει στην άκρη τις πολιτικές αντιπαραθέσεις με την κυβέρνηση και έκανε λόγο για «διαχρονικές ευθύνες» στην ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας.