Ταυτοποιούνται οι σοροί, 87 οι νεκροί, 11 τραυματίες σε ΜΕΘ, άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων, - Free Sunday
Ταυτοποιούνται οι σοροί, 87 οι νεκροί, 11 τραυματίες σε ΜΕΘ, άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων,

Ταυτοποιούνται οι σοροί, 87 οι νεκροί, 11 τραυματίες σε ΜΕΘ, άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων,

Τελικά οι σοροί στο νεκροτομείο ανέβασαν τα θύματα της καταστροφικής πυρκαγιάς της Δευτέρας σε 86 σύμφωνα με τους ιατροδικαστές ενώ η μέχρι τώρα επίσημη εκδοχή ήταν 83 και η ανακοίνωση της πυροσβεστικής έκανε λόγο για 84. Αργότερα βρέθηκε άλλη μια σορός.

«Ολοκληρώσαμε την ιατροδικαστική έρευνα επι των σορών των θυμάτων που είχαν μεταφερθεί στο νεκροτομείο Αθηνών. Ήταν 86 νεκροί. Η ιατροδικαστική έρευνα ολοκληρώθηκε. Από εδώ και πέρα μένει το έργο της ταυτοποίησης το οποίο ολοκληρώνεται από άλλη υπηρεσία στα εγκληματολογικά εργαστήρια», ειχε δηλωσει ο προϊσταμενος της υπηρεσίας, Νίκος Καρακούκης.

Την ίδια ώρα τέσσερις ημέρες μετά την τραγωδία, αγνωστος εξακολουθεί να παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων παρά το γεγονός ότι ταυτοποιούνται κάποιες από τις σορούς στο νεκροτομείο.

Αυτή τη στιγμή έχουν ταυτοποιηθεί περισσότερα από 30 θύματα με τελευταίες ταυτοποίησεις τα δίδυμα εννιάχρονα κορίτσια της οικογένειας Φιλιπποπούλου, πατέρα και γιο Φυτρο και τον σύζυγο της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη, Δημήτρη Τουρναβίτη, ο αδελφός του οποίου Κώστας, κλήθηκε στο νεκροτομείο.

Τις ελπίδες της οικογένειας είχε αναπτερώσει χθες ο εντοπισμός του σκύλου της ηθοποιού, με το κλουβί του, κοντά στη θάλασσα.

θεωρείται πλέον πιθανό ενδεχόμενο, η ηθοποιός να είχε καταφέρει να φτάσει στη θάλασσα, όπου άφησε το κλουβί και το σκυλάκι της, αλλά να γύρισε πίσω, προκειμένου να εντοπίσει τον σύζυγό της για να τον οδηγήσει κι εκείνον στη θάλασσα.

Οι γονεις και οι συγγενείς των εννεάχρονων δίδυμων αδελφων Φιλιππόπουλου, είχαν κληθείν το πρωι στο νεκροτομείο της Αθήνας όπου παρέδωσαν στους ιατροδικαστές προσωπικά αντικείμενα, παιχνίδια και ρούχα, της Σοφίας και της Βασιλικής: παιδιών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, στα νοσοκομεία εξακολουθούν να νοσηλεύονται 49 τραυματίες, από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση είναι 11 που παραμένουν σε μονάδες εντατικές θεραπείας.

Ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Παίδων είναι σταθερός και 4 από αυτά δεν αποκλείεται να πάρουν εξιτήριο σήμερα ή τη Δευτέρα.