Στους 25 οι αγνοούμενοι αλλά 28 οι σοροί προς ταυτοποίηση - Free Sunday
Στους 25 οι αγνοούμενοι αλλά 28 οι σοροί προς ταυτοποίηση

Στους 25 οι αγνοούμενοι αλλά 28 οι σοροί προς ταυτοποίηση

Εικοσιπέντε άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται, έξι ημέρες μετά από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής, σύμφωνα με δύο επίσημες ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής, το βράδυ της Κυριακής.

Η πυροσβεστική διευκρίνισε ότι ο αρχικός κατάλογος αγνοουμένων, ο οποίος όμως ποτέ δεν έγινε γνωστός επίσημα, ανέφερε 84 αναζητούμενους.

Από αυτούς, με τη μέθοδο του DNA έχουν ταυτοποιηθεί στο νεκροτομείο, οι 59, ενώ άλλα τέσσερα άτομα άφησαν την τελευταία τους πνοή σε νοσοκομείο.

Ενώ όμως αναζητούνται 25 άτομα, σύμφωνα με την πρώτη από τις δυο χθεσινές ανακοινώσεις της πυροσβεστικής, στο νεκροτομείο εκκρεμεί η ταυτοποίηση 28 σορών.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος είπε στον ΣΚΑΙ, ότι ήδη από τις 21:50 είχαν παραληφθεί οι πρώτοι νεκροί.

Το ΕΚΑΒ ως τις 23:00 είχε παραλάβει τέσσερις νεκρούς, “μετά σταματήσαμε γιατί είχε ενεργοποιηθεί το σχέδιο ταυτοποίησης διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών και ταυτοποίησης, όταν ενεργοποιείται αυτό το σχέδιο σημαίνει ότι υπήρχαν πολλές απώλειες”, είπε ο κ.Μαθιόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιο Thema, o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Μιχάλης Γιαννάκος, ισχυρίστηκε ότι τη νύχτα της πυρκαγιάς, τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, το Σισμανόγλειο «από τις 10:30-11 παρα είχε προετοιμάσει χώρο για να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό νεκρών».

«11 παρά είχαν ήδη ετοιμάσει χώρο για υποδοχή μεγάλο αριθμού νεκρών», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ παραθέτοντας και όσα του είπαν γιατροί που βγήκαν από το χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών το μοιραίο βράδυ. «Πρόεδρε ετοιμάζουμε το χώρο γιατί περιμένουμε μεγάλο αριθμό νεκρών» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Πώς ήταν δυνατόν να μην γνώριζε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι ετοιμάζονταν να υποδεχθούν ένα κοντέινερ ψυγείο για πολλούς νεκρούς;», αναρωτήθηκε.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλοκαίρι μαζί στις 7”, ο ανεξέρτητος βουλευτής, Δημήτρης Καμμένος κατήγγειλε ότι την ώρα της σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό, το ΚΕΛΛΠΝΟ συνοδεία αστυνομικών έστειλε στον δήμο Ραφήνας 40 σάκους για την περισυλλογή πτωμάτων. Αυτό, είπε ο κ. Καμμένος αποδεικνύει ότι ήταν ήδη γνωστό πως οι αρχές είχαν ήδη εικόνα για δεκάδες νεκρούς.