Διαφωνούν στον αριθμό των νεκρών. - Free Sunday
Διαφωνούν στον αριθμό των νεκρών.

Διαφωνούν στον αριθμό των νεκρών.

Δύο ακόμη θύματα προστέθηκαν χθες το βράδυ στον κατάλογο των ανθρώπινων απωλειών που άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι νεκροί από την πυρκαγιά δεν είναι 85 αλλά 87 καθώς εκτός από τις 81 ταυτοποιήσεις και τους 4 θανάτους στα νοσοκομεία, δύο σοροί δεν είναι δυνατό να ταυτοποιηθούν απο τη στιγμή που δεν έχουν αναζητηθεί από τους συγγενείς τους, ώστε να γίνει η διαδικασία της αναγνώρισής τους μέσω DNA. Πάντως ο αγνοούμενος είναι ένας

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81.Υπάρχουν επίσης, δύο μη αναγνωρίσιμοι σοροί με διαθέσιμο DNA, οι οποίοι δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά τους πρόσωπα.

Στους παραπάνω, προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.Ένα άτομο υπολογίζεται ως αγνοούμενο, με βάση την υποβολή επίσημης δήλωσης από φιλικό του πρόσωπο».

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών που συνεχίζει την ταυτοποίηση των τελευταίων δειγμάτων που έχουν απομείνει στο νεκροτομείο, μία σορός δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα και δεν αποκλείεται κάποια από τα τελευταία δείγματα να ανήκουν σε ήδη ταυτοποιημένους νεκρούς. Η Υπηρεσία διαβεβαιώνει ότι θα εξαντληθούν όλες οι έρευνες για την περίπτωση που μπορεί να υπάρχει και κάποιος άλλος νεκρός που δεν έχει δηλωθεί μέχρι στιγμής από κάποιους οικείους του, πράγμα το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έχει μικρές πιθανότητες.

Ένας από τους τραυματίες πήρε εξιτήριο χθες από το «Σισμανόγλειο» και έτσι πλέον στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 41 εγκαυματίες, από τους οποίους οι δέκα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και ένα παιδί στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», το οποίο είναι σε καλή κατάσταση.