Την Πυροσβεστική δείχνει η ΕΛΑΣ για την αποτυχία στην πυρκαγια - Free Sunday
Την Πυροσβεστική δείχνει η ΕΛΑΣ για την αποτυχία στην πυρκαγια

Την Πυροσβεστική δείχνει η ΕΛΑΣ για την αποτυχία στην πυρκαγια

Στην Πυροσβεστική καταλογίζει την ευθλυνη για την επιχειρησιακή αποτυχία της αντιμετώπισης της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου, η ΕΛΑΣ, όπως προκύπτει από τη δήλωση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας Γιάννη Κατσιαμάκα στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν είχαμε επικοινωνία. Μάθαμε περίπου στις 18:10 ότι η φωτιά είχε περάσει τη λεωφόρο Μαραθώνος, μέχρι την ώρα που πέρασε η φωτιά την Μαραθώνος δεν μας είχαν ενημερώσει για τίποτα» είπε ο κ. Κατσιαμάκας, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα του, ότι «αν μας είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα θα είχαν οι κάτοικοι περισσότερο χρόνο αντίδρασης και θα είχαν ειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν τα σημεία που τελικά εγκλωβίστηκαν».

Ο κ. Κατσιαμάκας διέψευσε τις καταγγελίες που λένε ότι οι αστυνομικοί τους οδήγησαν στο θάνατο στέλνοντάς τους στο Μάτι, λέγοντας ότι «είναι ευτύχημα ότι ο ταξίαρχος της ΕΛΑΣ που συντόνιζε τις ενέργειές μας διαμένει στη Νέα Μάκρη επί έτη και γνωρίζει όσο κανείς άλλος τη ρυμοτομία της περιοχής, έδωσε εντολή να μην κατευθύνονται προς τη Νέα Μάκρη οι οδηγοί που κινούνταν επί της λεωφόρου Μαραθώνος και κατευθύνονταν είτε δεξιά προς τη Λούτσα είτε με αναστροφή προς το Πικέρμι».

Παρόμοια θέση για τις ευθύνες της Πυροσβεστικής είχε καταθέσει στην ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση, κυρία Γνεσούλη, η υπεύθυνη πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, κυρία Τσούπρα.