Τα πρακτικά της Πυροσβεστικής διαψεύδουν τις καταθέσεις των αξιωματικών - Free Sunday
Τα πρακτικά της Πυροσβεστικής διαψεύδουν τις καταθέσεις των αξιωματικών

Τα πρακτικά της Πυροσβεστικής διαψεύδουν τις καταθέσεις των αξιωματικών

Αναντιστοιχίες έχουν προκύψει ανάμεσα στο αρχείο της Πυροσβεστικής και σε όσα έχουν καταθέσει πυροσβέστες για την ώρα παρουσίας τους στο μέτωπο της πυρκαγιάς, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ανώτατος αξιωματικός που είχε την ευθύνη της κατάσβεσης της φωτιάς και εκτελούσε περιπολία στην ανατολική Αττική φαίνεται να ενεργοποιήθηκε 40 λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, στις 17:30, αλλά φέρεται να έχει καταθέσει ότι εντόπισε άμεσα την πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης και μάλιστα υπάρχει καταγεγραμμένη επικοινωνία του με το 199 στις 16:59.

Σε άλλη περίπτωση αξιωματικός που ήταν σε επιφυλακή στη Δυτική Αττική εμφανίζεται να ειδοποιήθηκε για τη φωτιά μετά από 50 λεπτά ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει ότι μετείχε στην εκκένωση του Λυρείου ιδρύματος που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά.
Ανώνυμη πηγή που επικαλείται η εφημεριδα, αποδίδει τις καταγραφές στην καταχώριση με καθυστέρηση και προχειρότητα των χρόνων στο αρχείο της Πυροσβεστικής.

Σε κάθε περίπτωση η αλήθεια θα φανεί από την άρση απορρήττου των κινητών τηλεφώνων των πυροσβεστών που μετείχαν στην επιχείρηση στο Μάτι.

Η άρση αναμένεται να διαφωτίσει και την καταγραφή της πορείας κάθε πυροσβεστικού οχήματος που γίνεται από το σύστημα Engage το οποίο παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την κίνηση κάθε υδροφόρας.