Μηνύσεις σε πολιτικά πρόσωπα από συγγενείς θυμάτων της πυρκαγιάς - Free Sunday
Μηνύσεις σε πολιτικά πρόσωπα από συγγενείς θυμάτων της πυρκαγιάς

Μηνύσεις σε πολιτικά πρόσωπα από συγγενείς θυμάτων της πυρκαγιάς

Ανοιχτό αφήνουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και άλλες οικογένειες θυμάτων της τραγικής πυρκαγιάς που κόστισε 94 ζωές στο Μάτι.

Σύμφωνα με το protothema.gr η οικογένεια Χερουβείμ η οποία θρηνεί τέσσερα άτομα, έχει αναθέσει σε δικηγόρο να συλλέξει στοιχεία και πληροφορίες.Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 73χρονη Ευπραξία Χερουβείμ, μαζί με την κόρη της Βασιλική και τις δύο εγγονές της, Μαρία-Ηλιάνα και Ευπραξία-Μελίνα οι οποίες ήταν δίδυμές, όταν οι φλόγες πλέον έφτασαν δίπλα τους και έκαιγαν τα πάντα έτρεξαν προς το αυτοκίνητο τους προκειμένου να ξεφύγουν όμως δεν τα κατάφεραν και καήκαν όλοι μαζί.Ο

νομικός παραστάτης της οικογένειας, Β. Ταουξής υποστηρίζει ότι αν υπήρχε σωστή ενημέρωση, ειδικά για την συγκεκριμένη οικογένειά που βρισκόταν το σπίτι της 50 μέτρα από την Μαραθώνος θα είχε σωθεί κατηγορώντας τις αρμόδιες Αρχές για έλλειψη συντονισμού ως προς την ενημέρωση των κατοίκων της πληγείσας περιοχής.

Ο κ.Ταουξής προανήγγειλε μυνήσεις σε όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα όπως του πρώην υπουργού Ν. Τόσκα, της Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου, του πρώην υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας, στους πρώην αρχηγούς του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη.