Παραλείψεις όπως στις πυρκαγιές του 2007, διαπιστώνει στο Μάτι, ο δικηγόρος των συγγενών των θυμάτων - Free Sunday
Παραλείψεις όπως στις πυρκαγιές του 2007, διαπιστώνει στο Μάτι, ο δικηγόρος των συγγενών των θυμάτων

Παραλείψεις όπως στις πυρκαγιές του 2007, διαπιστώνει στο Μάτι, ο δικηγόρος των συγγενών των θυμάτων

Την άποψη ότι «υπάρχει κακουργηματική έκθεση με ενδεχόμενο δόλο αλλά και ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή», εκφράζει ο δικηγόρος Αντώνης Φούσας, ο οποίος έχει υποβάλλει την πρώτη μήνυση συγγενών θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ο κ.Φούσας είπε ότι διαπιστώνει ευθύνες της περιφέρειας, της πυροσβεστικής και των δήμων σε σχέση με τα μέτρα που ελήφθησαν πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της φωτιάς.

«Για τα κακουργήματα η ποινή είναι 5-10 χρόνια ενώ για τα πλημελλήματα προβλέπεται μέχρι 5 χρόνια φυλάκιση», είπε ο κ.Φούσας, ο οποίος συνέκρινε τις παραλείψεις με τις αντίστοιχες της πυρκαγιάς στην Ηλεία το 2007.

«Υπήρξαν συγκεκριμένες παραλείψεις όμοιες με αυτές στην πυρκαγιά της Ηλείας, το 2007» είπε ο κ. Φούσας και επικαλέστηκε ότι:

  • η περιφέρεια έχει ευθύνη για το αν καθάρισε τα ξερά από τους δρόμους, αν εκπόνησε ειδικό σχέδιο τον Μάρτιο για το πώς να αντιμετωπιστούν τα θέματα αυτά, εάν ενημερώθηκε εγκαίρως ο κόσμος επειδή είχαμε κίνδυνο πυρκαγιάς 4, αν ενημερώθηκε ο κόσμος για να μην καεί-
  • η πυροσβεστική είχε ευθύνη να παίρνει μέτρα για να σβηστεί έγκαιρα η φωτιά,
  • η τροχαία είχε ευθύνη να οδηγήσει τα αυτοκίνητα σε ασφαλές σημείο και όχι προς το Μάτι

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος Βασίλης Ταουξής μαζί με τον εμπειρογνώμονα Τάσο Δέδε, τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη και τον στενό συνεργάτη του επίσης ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Μανίκα κατέθεσαν υπόμνημα στην Εισαγγελία Αθηνών εκ μέρους του κ.Αρη Χερουβείμ, ο οποίος έχασε μητέρα, αδερφή και τις δύο πεντάχρονες ανιψιές του στη φονική πυρκαγιά.

Ο κ.Ταουζής, δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κατά όσων εντοπίσει η εισαγγελική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.