Αίσιο τέλος για τους 875 επιβάτες του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Free Sunday
Αίσιο τέλος για τους 875 επιβάτες του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Αίσιο τέλος για τους 875 επιβάτες του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Αίσιο τέλος είχε η ολονύκτια περιπέτεια γεμάτη τρόμο που έζησαν οι 875 επιβάτες και το 141μελές πλήρωμα του επιβατηγού - οχηματαγωγού «Ελευθέριος Βενιζέλος» εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (29/08/2018) σε γκαράζ του πλοίου, τη στιγμή που αυτό βρισκόταν, 8 ναυτικά μίλια ανοικτά της νησίδας του Αγίου Γεωργίου και 32 ναυτικά μίλια νοτίως του λιμανιού του Πειραιά. Το σκάφος κατέπλευσε στο λιμάνι της κρουαζιέρας, στην Ακτή Ξαβερίου στις 04:00, στην προβλήτα Ε12 και αμέσως εκκενώθηκε από τους επιβάτες. 

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία ΑΝΕΚ με ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Στις 28/08 και ώρα 23:45 εκδηλώθηκε φωτιά στο γκαράζ νούμερο 3 με τα φορτηγά, στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς - Χανιά. Οι μηχανισμοί πυρόσβεσης του πλοίου λειτούργησαν άμεσα και η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο από το πλήρωμα. Το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά με ίδια μέσα. Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν ασφαλώς και η εταιρία μεριμνά για την εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών τους και την συνέχεια του ταξιδιού τους. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 210 4197470 και 210 4197420».

Τι αναφέρει η Πυροσβεστική

Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο γκαράζ του ΕΓ/ΟΓ Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ βρισκόταν εν πλω, μεταξύ των νήσων Ύδρας και Αγ. Γεωργίου, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας στις 00:17 σήμερα. Για τον ασφαλή κατάπλου του πλοίου στο Λιμάνι του Πειραιά άμεσα κινητοποιήθηκαν τα πυροσβεστικά πλοιάρια Πούλιος και Κοκκινάκης μαζί με μια ομάδα, έξι διασωστών, από την 1η Ε.Μ.Α.Κ., καθώς και οκτώ πλοιάρια του Λιμενικού Σώματος.

Σε πλήρη ετοιμότητα στο Λιμάνι του Πειραιά ανέμεναν 30 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δέκα οχήματα, δύο ομάδες, 18 διασωστών, από την 1η ΕΜΑΚ καθώς και επτά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με μία κινητή μονάδα. Με την άφιξη του πλοίου, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνέδραμαν στην ασφαλή αποβίβαση των 875 επιβατών και συνεχίζουν να επιχειρούν μέχρι αυτή την ώρα για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.