Η ΕΡΤ στο μάτι του κυκλώνα - Free Sunday
Η ΕΡΤ στο μάτι του κυκλώνα

Η ΕΡΤ στο μάτι του κυκλώνα

Στο επίκεντρο της δημοσιότητας βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η ΕΡΤ, ωστόσο η δημοσιότητα αυτή μόνο θετική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Τελευταίο επεισόδιο σε ένα «σίριαλ» που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και εβδομάδες είναι η απόφαση της ΝΔ να μην επιτρέπει σε στελέχη της να συμμετέχουν σε ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ μετά από σχόλιο δημοσιογράφου σε εκπομπή σχετικά με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το εμπάργκο στην ΕΡΤ απασχόλησε μεταξύ άλλων τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης την περασμένη Τετάρτη, με το Συμβούλιο να ανακοινώνει σειρά ελέγχων στα ενημερωτικά και ειδησεογραφικά προγράμματα καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, ώστε να επιβληθούν κυρώσεις όπου επιβάλλεται.

Κάλεσμα σε αποχή

«Ήταν στιγμές που νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού. Τον Σέρτζιο Πανούτσιο, ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι». Το παραπάνω σχόλιο του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Σωτήρη Καψώχα στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δεύτερη Ματιά», για την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, ήταν αυτό που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.
Η ΝΔ, με ανοιχτή επιστολή προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλο, τον εντεταλμένο σύμβουλο Βασίλη Ταλαμάγκα, τον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης Παναγιώτη Τσούτσια και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, έκανε λόγο για «τελευταία προειδοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον καθημερινό εξευτελισμό που προκαλούν οι προαναφερθέντες στη δημόσια ραδιοτηλεόραση».
Η ΕΡΤ, απαντώντας στην επιστολή, απέφυγε να καταδικάσει όσα είπε ο δημοσιογράφος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί ούτε επιτρέπεται να προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των δημοσιογράφων της, είτε αυτοί ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό είτε είναι συνεργαζόμενοι. Ας σημειωθεί επίσης ότι κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο ίδιος ο δημοσιογράφος προέβη σε διευκρινίσεις επί των λεγομένων του προς αποφυγήν παρερμηνειών και παρεξηγήσεων» κατέληγε η ανακοίνωση της δημόσιας τηλεόρασης.
Λίγο μετά η ΝΔ ανακοίνωνε ότι «αποσύρει όλους τους βουλευτές και τα στελέχη της από όλες τις συχνότητες της ΕΡΤ μέχρις ότου ο Νίκος Παππάς και οι εγκάθετοί του συνειδητοποιήσουν εμπράκτως ότι η ΕΡΤ ανήκει στους Έλληνες πολίτες που πληρώνουν το πρόγραμμά της και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, δηλώνει απερίφραστα στους κ.κ. Κωστόπουλο, Ταλαμάγκα και Τσούτσια ότι δεν επιθυμεί στο εξής να υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στις δραστηριότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο στα δελτία ειδήσεων όσο και στις τάχα ενημερωτικές εκπομπές τους. Καθιστούμε επίσης σαφές ότι για κάθε προπαγανδιστικό σχόλιο που θα κάνουν στο εξής οι Συριζαίοι γκαουλάιτερ, η ΝΔ θα προσφεύγει αμέσως στο ΕΣΡ –που παραδόξως έμεινε άφωνο από χθες– για να υπενθυμίζει και σε εκείνο ότι εκ του Συντάγματος έχει την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα να διασφαλίζει την αντικειμενική μετάδοση ειδήσεων και πληροφοριών από την ΕΡΤ».
Μάλιστα, η ΝΔ εξέφραζε την ελπίδα «και τα άλλα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να υιοθετήσουν την αυτονόητη αυτή επιλογή. Και αυτό διότι τυχόν παραμονή των στελεχών τους στη σημερινή κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης θα προσδίδει μια επίφαση δημοκρατικότητας και πολυφωνίας στη φασίζουσας αντιλήψεως προπαγάνδα που έχει επιβάλει ο Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ, που όμοιά της δεν απαντάται σε καμία δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα».
Επιπλέον, ζητούσε από την ΕΡΤ να «δημοσιοποιήσει όλους τους μισθούς των κομματικών γκαουλάιτερ τους οποίους πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες. Κι αυτό γιατί από μια πρώτη έρευνα στη Διαύγεια προέκυψε π.χ. ότι το κόστος του συριζαϊκού καφενέ που ονομάζεται “Δεύτερη Ματιά” είναι ημερησίως 2.118 ευρώ, ενώ μόνο το τελευταίο δεκάμηνο έχει στοιχίσει στους Έλληνες πολίτες 450.000 ευρώ! Σημειωτέον, δε, ότι όλες οι προπαγανδιστικές εκπομπές της ΣΥΡΙΖΕΡΤ είναι εξωτερικές παραγωγές, ενώ η δημόσια τηλεόραση διαθέτει και τα μέσα και κυρίως το προσωπικό –που σκοπίμως παρακάμπτεται– για να τις υλοποιεί άνευ επιπλέον κόστους».

ΕΡΤ: Η νομοθεσία μάς υποχρεώνει να καλύπτουμε όλα τα κόμματα

Ο πόλεμος ανακοινώσεων συνεχίστηκε με τη δημόσια τηλεόραση να απαντά στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι «η ΕΡΤ θα συνεχίσει να καλύπτει τις δραστηριότητες των πολιτικών αρχηγών ακριβώς όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. Βεβαίως, η ΝΔ δικαιούται να απαγορεύει στους εκπροσώπους της να συμμετέχουν σε ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτή η απόφαση για την πλήρη ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού σε θέματα πολιτικής επικαιρότητας».
Σχετικά με το κόστος των ενημερωτικών εκπομπών, η ίδια ανακοίνωση ανέφερε ότι «ότι όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι αναρτημένα στη Διαύγεια. Σημειώνεται επίσης ότι πρόσφατα κατετέθησαν επισήμως στη Βουλή, στο πλαίσιο ερώτησης προς τον υπουργό ΨΗΠΤΕ, αναλυτικά στοιχεία για τα παραπάνω, καθώς και για το κόστος κάλυψης δραστηριοτήτων των κομμάτων».

Ν. Παππάς: Σχεδιασμένη απόφαση της ΝΔ για την ΕΡΤ

Εν τω μεταξύ, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς χαρακτήρισε την απόφαση της ΝΔ «προειλημμένη και σχεδιασμένη», προσθέτοντας ότι το εμπάργκο ήταν «αφορμή να ξεδιπλωθεί η πολιτική της ΝΔ έναντι της δημόσιας τηλεόρασης και της επιθυμίας της να την κλείσει».
Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε ότι «η ΝΔ έχει κάνει χειρότερα στο παρελθόν σε σχέση με την ΕΡΤ. Την έκλεισε μέσα σε ένα βράδυ. Επομένως το εμπάργκο δεν είναι και η απόλυτη κλιμάκωση την οποία θα μπορούσε να κάνει η ΝΔ. Δείχνει τη συνολική της αντίληψη για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μεταχειρίζεται κανείς τη δημόσια τηλεόραση».
Την ίδια ώρα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο βουλευτής και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης άφησε αιχμές για το κύρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το στοίχημα της ΕΡΤ χάνεται κάθε μέρα. Η κυβέρνηση που πήρε την πρωτοβουλία να ανοίξει την ΕΡΤ θα έπρεπε να της δώσει όλες τις δυνατότητες να αποκτήσει κύρος σε μια συγκυρία κρίσης για τα ιδιωτικά κανάλια». Ο κ. Φίλης εξέφρασε τη διαφωνία του και ως προς το εμπάργκο της κυβέρνησης στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι ως δημοσιογράφος δεν θα μπορούσε να το υποστηρίξει, «αλλά υπάρχει δέκα φορές θέμα για την απόφαση της ΝΔ για εμπάργκο στην ΕΡΤ. Μας πηγαίνει σε παλιές εποχές. Η ΝΔ παίζει με την ιδέα να κλείσει την ΕΡΤ αν έρθει στην εξουσία».
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, αφού άσκησε σκληρή κριτική στους παρουσιαστές της συγκεκριμένης εκπομπής, ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί στο κόμμα του τη μη πληρωμή της ειδικής εισφοράς υπέρ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο Σ. Καψώχας

Εν τω μεταξύ, θέση στην αντιπαράθεση πήρε άμεσα και η ΕΣΗΕΑ, με το Δ.Σ. της να καταγγέλλει «τη χρήση προσβλητικών σχολίων και ακραίων χαρακτηρισμών στον δημόσιο λόγο από μέλη της, κυρίως όταν βάλλουν κατάφωρα εναντίον των δημοκρατικών αξιών και της αξιοπρέπειας τόσο των θεσμικών παραγόντων όσο και των απλών πολιτών». Σε σχετική ανακοίνωση γνωστοποιήθηκε ότι «η υπόθεση διαβιβάζεται προς διερεύνηση στα αρμόδια όργανα της ΕΣΗΕΑ».
Λίγο μετά την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας, ανέφερε ότι παραδίδει την ταυτότητα μέλους «ευχαριστώντας», όπως έγραψε, «τους ακάματους εργάτες της “αριστείας” για τις νουθεσίες περί ορθής δημοσιογραφίας. Φαντάζομαι πως τις εγκολπώθηκαν από το μαύρο της ΕΡΤ και γονιμοποιήθηκαν στο έδαφος της “προωθημένης” αντίληψής τους για τη Δημοκρατία του λόγου και της πράξης. Όσο για το παρεάκι του αριστεροδεξιού συνδικαλιστικού φορέα, της ΕΣΗΕΑ, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη νέα αντίληψη που προωθούν σχετικά με την ελευθερία στη διατύπωση του γραπτού και προφορικού λόγου. Είναι προφανές ότι αντί να εγκαλείται η “εξουσία” για τις απειλές και τον εκφοβισμό στην εκφορά διαφορετικής άποψης και ερμηνείας, λοιδορείται ο δημοσιογράφος και νομιμοποιείται η φίμωση της κριτικής παρέμβασης».
Στο πλευρό του δημοσιογράφου έσπευσε να ταχθεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος έγραψε στο Facebook: «Μαζί σου, Σωτήρη!! Έθιξες τα “ιερά και όσια” της οικογένειας… και ξύπνησε η ΕΣΗΕΑ!! Όταν “συνάδελφοί” σου βρίζουν χυδαία τον πρωθυπουργό, εμένα, την Έφη, τον Νίκο, τον Χρήστο κ.λπ., δεν τρέχει κάστανο».

Εισαγγελέας στην ΕΡΤ

Τα «βάσανα», πάντως, για την ΕΡΤ συνεχίζονται. Μετά και τις δημόσιες καταγγελίες του δημοσιογράφου της δημόσιας τηλεόρασης Αντώνη Αλαφογιώργου για την επιλογή των μεικτών παραγωγών στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση η οποία θα ελέγξει όλες τις παραγωγές για τις οποίες έγινε αναφορά από τον δημοσιογράφο.
Υπενθυμίζεται πως ο παρουσιαστής είχε καλέσει μέσω Twitter να παρέμβει εισαγγελέας για την επιλογή των μεικτών παραγωγών στην ΕΡΤ, σε βάρος των εσωτερικών, μετά και την απόρριψη δεύτερης πρότασης που είχε υποβάλει για εκπομπή, ενώ στράφηκε εναντίον του Σεραφείμ Κοτρώτσου, ο οποίος συνεργάζεται με την ΕΡΤ με το καθεστώς των μεικτών παραγωγών.
«Καλά τα λέει ο σύντροφος Κοτρώτσος. Πόσο κοστίζουν οι μεικτές που παρουσιάζει στην ΕΡΤ; Ποιος τα παίρνει; Πόσα τον μήνα;» έγραφε στον λογαριασμό του ο κ. Αλαφογιώργος, για να εισπράξει την απάντηση του Σεραφείμ Κοτρώτσου: «Έχεις να πεις κάτι για την εκπομπή, φίλε; Καλή, κακή, μέτρια; Τα άλλα δεν με ακουμπούν και μάλλον όψιμα ασχολείσαι με τα θέματα αυτά. Κι όταν με δεις πρόσωπο με πρόσωπο, να μου το πεις. Καθαρά…». Ωστόσο, η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο δημοσιογράφων δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο Αντώνης Αλαφογιώργος επανήλθε γράφοντας στο Twitter: «Δύο πολιτικές εκπομπές, ρε φίλε, την εβδομάδα; Εξωτερικές κατά το ήμισυ. Ποιος σου τις έδωσε; Εμείς τι κάνουμε; Μπρίκια κολλάμε; Χαιρετίσματα στον Νίκο», προσθέτοντας στη συνέχεια: «Καλώ τον πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Δημήτρη Ασπρογέρακα να επιληφθεί των δαπανών εκτός ΕΡΤ που επιβαρύνουν άσκοπα την υπηρεσία».
Πάντως, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μέσω της εκπροσώπου τους για το ραδιόφωνο και τα πολυμέσα Μαρίας Γεωργίου θέτουν σε επιστολή τους προς τη διοίκηση μια σειρά από ερωτήματα, μεταξύ των οποίων για τις μεικτές παραγωγές, τα εξωτερικά βαν, τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επιλογή γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊσταμένων της ΕΡΤ και τη διαδικασία με την οποία θα επιλεγούν οι διευθυντές των ραδιοφώνων.

Πόλεμος στο Δ.Σ.

Και μέσα σε όλα, κατάσταση «πολέμου» επικρατεί στο Δ.Σ. της ΕΡΤ, με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Θαλασσινό να αφήνει δημόσια αιχμές για πρακτικές της εταιρείας και το Δ.Σ. να απαντά σε αντίστοιχο ύφος.
Συγκεκριμένα, ο κ. Θαλασσινός σε παρέμβασή του έγραψε τα εξής:
«ΕΡΤ – Επιστροφή στις ρίζες…
Γιώργου Θαλασσινού, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου ΕΡΤ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Βασίλης Κωστόπουλος, διά του γραφείου τύπου της εταιρείας, επέλεξε να κάνουμε τη συζήτηση για το μέλλον της Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ και δημόσια. Κανένα πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα είναι τα ψέματα και οι δικολαβίες.
Γι’ αυτό ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.
Ο Β. Κωστόπουλος δεν εξηγεί πώς ένα πενταμελές Δ.Σ. οδηγείται σε έλλειψη απαρτίας με έναν απόντα. Άρα δεν ισχύει ότι έλειπε μόνο ένας!
Δεν εξηγεί επίσης γιατί ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ και υπεύθυνος, με απόφαση του Δ.Σ., για τη Ραδιοφωνία, με 20ετή επιτυχημένη πορεία στο ραδιόφωνο και τα ΜΜΕ, ήταν ακατάλληλος να επιλέξει προϊσταμένους προγραμμάτων της ΕΡΑ, ενώ ο ίδιος, χωρίς την ελάχιστη εμπειρία και γνώση του αντικειμένου, είναι ο κατάλληλος.
Ο Β. Κωστόπουλος δεν εξηγεί με βάση ποια κριτήρια και με ποια διαδικασία αποφάσισε να κηρύξει άγονη τη διαδικασία προκήρυξης της θέσης του Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας, ώστε να καταλήξει να αυτοπροταθεί για τη θέση. Λίγες οι 10 υποψηφιότητες; Έλειψαν τα πτυχία; Η εμπειρία; Όχι βέβαια. Ο εκλεκτός του δεν διέθετε τα τυπικά προσόντα. Οπότε θα διοριστεί διά της πλαγίας…
Δεν μας εξηγεί γιατί δεν ζήτησε προτάσεις από τον υπεύθυνο για το Ραδιόφωνο ΠΡΙΝ ορίσει τους νέους προϊσταμένους της ΕΡΑ. Και γιατί θα φέρει στο Δ.Σ. τις αποφάσεις του για… διαβούλευση και όχι για απόφαση.
Με τέτοιες δικολαβίες και υποσχέσεις απέσπασε 3 υπέρ και 1 κατά στην ψηφοφορία στο πρόσφατο Δ.Σ. της ΕΡΤ για τον αυτοδιορισμό του, ενώ απειλήθηκε και το 2-2.
Με έωλες –στα όρια της παρατυπίας– διαδικασίες, με αποκλεισμούς και εξοστρακισμούς ικανών στελεχών, με ένα Δ.Σ. διχασμένο και αμήχανο, χωρίς στρατηγικό σχέδιο και χωρίς όραμα, η ΕΡΤ παραδίδεται σταδιακά στην απαξίωση, την περιθωριοποίηση και την αδράνεια, με αποκλειστική ευθύνη των “διοικούντων”.
Έτσι οδηγούμαστε αισίως σε μία ΕΡΤ όπως την ονειρευτήκαμε… στους χειρότερους εφιάλτες μας.
Οδηγούμαστε σε μία ΕΡΤ που –επιτέλους– οι συνδικαλιστές και η ομήγυρις δεν εργάζεται, αλλά διοικεί, οι Γενικοί Διευθυντές δεν έχουν απαραίτητα πτυχίο ΑΕΙ, αλλά μπάρμπα στην Κορώνη, οι συνταξιούχοι διοικούν επιτροπές, ενώ οι υπεύθυνοι σημαντικών διευθύνσεων δεν γνωρίζουν αγγλικά.
Οδηγούμαστε σε μία ΕΡΤ που την “εκσυγχρονίζουν” ακατάλληλοι άνθρωποι με φθαρμένα υλικά, ενώ θέτουν το μεγάλο μέρος του δυναμικού της σε αδράνεια.
Οι αρμόδιοι ας αναλογιστούν τη ζημιά που γίνεται σ’ έναν μεγάλο και έμπειρο Ραδιοτηλεοπτικό Οργανισμό σε βάθος χρόνου, τα επιχειρήματα που προσφέρονται σε όσους τον επιβουλεύονται.
Και όσοι αυτή τη στιγμή οδηγούν την ΕΡΤ σε πλήρη παρακμή ας αναλογιστούν τι είναι ευκολότερο: Να πλήξεις έναν ισχυρό, σύγχρονο, απαραίτητο στην κοινωνία οργανισμό ή μία ΕΡΤ που την παρακολουθούν λίγοι και ακόμη λιγότεροι τη σέβονται;».
Απαντώντας στον Γ. Θαλασσινό, η ΕΡΤ ανέφερε σε ανακοίνωσή της τα εξής:
«Σε απάντηση στην επιστολή του κ. Γιώργου Θαλασσινού σχετικά με πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΡΤ, επισημαίνονται τα ακόλουθα:
- Το πενταμελές Δ.Σ. της ΕΡΤ οδηγήθηκε πολλές φορές σε έλλειψη απαρτίας, διότι μαζί με τον κ. Γιώργο Θαλασσινό αποχωρούσε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων. Αυτό ευτυχώς έπαψε να ισχύει για το καλό της εταιρείας στην τελευταία συνεδρίαση.
- Δεν τέθηκε ποτέ –ούτε άλλωστε ήταν δυνατόν να τεθεί– θέμα καταλληλότητας του κ. Γιώργου Θαλασσινού να επιλέξει αυτός τους προϊσταμένους διευθυντές της Ραδιοφωνίας. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο κ. Γιώργος Θαλασσινός είναι μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ, ενώ οι προϊστάμενοι της ΕΡΑ επιλέγονται κατά νόμο μόνο από τον Γενικό Διευθυντή αυτής.
- Σε πείσμα των ισχυρισμών του κ. Γιώργου Θαλασσινού ότι δήθεν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ δεν εξήγησε με βάση ποια κριτήρια κρίθηκε άγονη η διαδικασία επιλογής Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας, υφίσταται λεπτομερής εισήγηση του κ. Β. Κωστόπουλου, η οποία περιέχει πρόταση για τη μόνη εφικτή λύση να ενταχθεί επιτέλους και η Ραδιοφωνία στο Οργανόγραμμα της εταιρείας με την προσωρινή ανάληψη καθηκόντων από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής και την επιλογή στη συνέχεια των προϊσταμένων όλων των βαθμίδων της Ραδιοφωνίας, προκειμένου να καταστεί δυνατή η λειτουργία της.
- Ο κ. Γιώργος Θαλασσινός όχι απλώς δεν έλαβε τον λόγο επί της εισηγήσεως του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ, αλλά αποχώρησε από το Δ.Σ. (κατά τη συνήθη τακτική του).
- Είναι λυπηρό ότι ο κ. Γιώργος Θαλασσινός δεν γνωρίζει ότι η επιλογή των προϊσταμένων της Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας δεν ανήκει στο Δ.Σ. της εταιρείας, αλλά στον Γενικό Διευθυντή της ΕΡΑ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, υπό την ιδιότητα του ασκούντος προσωρινά καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας, υπέβαλε πρόταση προς το Δ.Σ., η οποία και έγινε δεκτή, να υπάρξει σχετική διαβούλευση πριν την επιλογή των άνω προϊσταμένων.
- Οι υπόλοιποι ισχυρισμοί του κ. Γιώργου Θαλασσινού που αφορούν σε ζητήματα λειτουργίας της ΕΡΤ είναι γνωστοί και τον εκθέτουν σοβαρά. Οι επανειλημμένες απουσίες του από το Διοικητικό Συμβούλιο, με σοβαρή βλάβη των συμφερόντων της ΕΡΤ, συνδέονται και με πρόσφατες απαράδεκτες θέσεις του κατά της απόφασης για την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων της Super League, κάνοντας λόγο για παροχές σε “κατάδικους και υπόδικους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ”. Φαίνεται ότι ο κ. Θαλασσινός διαφωνεί κάθετα με το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη να έχει πρόσβαση έπειτα από πολλά χρόνια –ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς– σε ένα από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά προϊόντα. Αλήθεια, η υψηλή τηλεθέαση των αγώνων κάνει τον κ. Θαλασσινό να νιώθει δικαιωμένος;».