Παρέμβαση του Αρείου Πάγου μετά τη μήνυση Κοτζιά - Free Sunday
Παρέμβαση του Αρείου Πάγου μετά τη μήνυση Κοτζιά

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου μετά τη μήνυση Κοτζιά

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε η μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος έκανε λόγο για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων εις βάρος του προσώπου του.

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, συγκεκριμένα, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τα όσα έλαβαν χώρα στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο προηγήθηκε της παραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών, αλλά και για όσα ακολούθησαν αυτού (σ.σ. υπουργικό συμβούλιο).

Η έρευνα θα διενεργηθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου να διερευνηθούν τα όσα περιγράφει ο κ. Κοτζιάς στη μηνυτήρια αναφορά του.

Στη σχετική δικογραφία φέρεται να συμπεριλαμβάνεται και το βίντεο με τη συνέντευξη του πρώην υπουργού, σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο κ. Καμμένος κατήγγειλε χρηματισμούς υπουργών από τον Τζορτζ Σόρος.

Η μηνυτήρια αναφορά του κ. Κοτζιά περιλαμβάνει έξι δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο και τέσσερα σε συγκεκριμένη εβδομαδιαία εφημερίδα. Κατά τον ενάγοντα, πρόκειται για δημοσιεύματα τα οποία αφορούν τα περί σχέσεων με τον Τζορτζ Σόρος και τον διεθνή διαγωνισμό για τις υπηρεσίες έκδοσης βιζών, στο πλαίσιο της εκστρατείας απειλών για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Υποστηρίζει δε, ότι στόχος των απειλών και των εκβιασμών ήταν «να μην ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, να τον εκβιάσουν ώστε να μην υλοποιήσει την πολιτική της συντριπτικής πλειοψηφίας της κυβέρνησης και της πλειοψηφία του Κοινοβουλίου της Ελληνικής Δημοκρατίας, και το λιγότερο, να τον αναγκάσουν να σωπάσει».