Εφετείο: Όλοι αθώοι για την υπόθεση «Koriopolis» - Free Sunday
Εφετείο: Όλοι αθώοι για την υπόθεση «Koriopolis»

Εφετείο: Όλοι αθώοι για την υπόθεση «Koriopolis»

Μετά από ακροαματική διαδικασία έξι μηνών, απαλλακτική ήταν η απόφαση για σχεδόν όλους τους κατηγορούμενους. Αθώοι οι Μπέος, Κομπότης, Μποροβήλος και Μπάκος.

Τελεσίδικα αθωώθηκαν από το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων, οι Αχιλλέας Μπέος, Δημήτρης Μπάκος, Γιώργος Μποροβήλος, Γιάννης Κομπότης και όσοι κατηγορούνταν για παθητική ή ενεργητική δωροδοκία στην υπόθεση «Koriopolis», δηλαδή της υπόθεσης των στημένων αγώνων, μετά από ακροαματική διαδικασία έξι μηνών.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ — ΜΠΕ, απαλλάχτηκαν των κατηγοριών οι Κομπότης, Μπέος, Μπάκος, Μποροβήλος ενώ ένοχος κρίθηκε ο Γιώργος Τσακογιάννης, για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και νομιμοποίηση εσόδων. Απαλλακτική πρόταση λόγω αμφιβολιών υπήρχε και για τον πρώην πρόεδρο της Ηλιούπολης Νίκο Χάλκο. Συνολικά, το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή 12 ατόμων με τις κατηγορίες της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η εισαγγελέας της έδρας, Ευδοκία Πούλου, είχε προτείνει την ενοχή των 25 από τους 26 κατηγορούμενους, που είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, αφού οι υπόλοιποι που αντιμετώπισαν την κατηγορία μόνο για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα έχουν απαλλαχθεί, αλλά η απόφαση ήταν τελικά διαφορετική.