Δεν πουλούσε νερό, διέθετε σφαίρες και ναρκωτικά... - Free Sunday
Δεν πουλούσε νερό, διέθετε σφαίρες και ναρκωτικά...

Δεν πουλούσε νερό, διέθετε σφαίρες και ναρκωτικά...

Σφαίρες των 9 mm, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χημικά, μαχαίρι και μεγάλη ποσότητα χασίς, έτοιμη και κατάλληλη συσκευασμένη για διάθεση, είχε σε σακ βουαγιάζ αντιεξουσιαστής, ο οποίος συνελήφθη σήμερα, στην οδό Νοταρά στα Εξάρχεια μετά από έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Αγίου Παντελεήμονα.

Πρόκειται για τον άνθρωπο, ο οποίος υπήρξε ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου το 2014, είχε καταγγείλει την περιβόητη υπόθεση κλοπής νερού από αστυνομικούς των ΜΑΤ που είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία των Εξαρχείων, σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ημερών, αστυνομικός πήγε με τον συνάδελφό του, να αγοράσουν νερά για όλα τα μέλη της διμοιρίας και πήγε να δώσει 20 ευρώ στον περιπτερά, ο οποίος όμως τού είπε, ότι δεν πουλά νερό σε αστυνομικούς.

Τα χρήματα παρέμειναν προσωρινά στο χέρι του καθώς από την ένταση που προκλήθηκε στη συνέχεια τα χρήματα έπεσαν, όταν αάλλος αστυνομικός που άκουσε την συνομιλία παρενέβη και ζήτησε εξηγήσεις από τον περιπτερά, καλώντας του συναδέλφους του να τον συλλάβουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς διαπίστωνε ρατσιστική συμπεριφορά και αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο.
Ταυτόχρονα όμως, οι υπόλοιποι της διμοιρίας που είδαν τη σκηνή, επενέβησαν για ν’ ακολουθήσει η συμπλοκή και το τράβηγμα της μπλούζας του περιπτερά, ενώ οι άλλοι 3 έφυγαν, όμως ο ένας έπεσε πάνω στα μέλη άλλης διμοιρίας που ήταν σε απόσταση 15 μέτρων και συνελήφθη και μάλιστα συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 που κατηγορήθηκαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Ο επικεφαλής υπαστυνόμος της διμοιρίας από τα επεισόδια που ακολούθησαν του περιστατικού, υπέστη κάταγμα μετακάρπιου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου, ανέφερε στους αστυνομικούς πως τη στιγμή του επεισοδίου δεν βρισκόταν εκεί και είχε αφήσει στη θέση του δύο νεαρούς, θαμώνες της περιοχής και όχι μόνιμοι υπάλληλοι, που τον βοηθούν συνήθως. Του είπαν, ότι κάποιοι αστυνομικοί πήραν νερά χωρίς να πληρώσουν και τους χτύπησαν, ενώ ο ίδιος δεν διαπίστωσε την απώλεια εμπορευμάτων παρά μόνο ελάχιστα νερά, ενώ δεν βρήκε 20 ευρώ, όπως επικαλούνται οι αστυνομικοί.
Όπως γράφει το bloko.gr, κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες καταθέτουν πως είδαν τον νεαρό αστυνομικό να επιχειρεί να δώσει χρήματα στο ταμείο του περιπτέρου, επιβεβαιώνουν την έντονη συνομιλία με τον νεαρό που βρισκόταν εκεί και την συμπλοκή που ακολούθησε. Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων επιχειρούν να εντοπίσουν και τους δύο νεαρούς, που είχε αφήσει εκεί ο ιδιοκτήτης, προκειμένου να καταθέσουν τη δική τους εκδοχή για το περιστατικό