Δίωξη κατά Δούρου και άλλων οκτώ ατόμων για την πλημμύρα στη Μάνδρα - Free Sunday
Δίωξη κατά Δούρου και άλλων οκτώ ατόμων για την πλημμύρα στη Μάνδρα

Δίωξη κατά Δούρου και άλλων οκτώ ατόμων για την πλημμύρα στη Μάνδρα

Η εισαγγελία Αθηνών άσκηση νέα δίωξη στην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου για την φονική πλημμύρα στην περιοχή της Μάνδρας τον Νοέμβριο του 2017, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 25 άτομα, που παρασύρθηκαν από τα νερά. Από την εισαγγελία διώκονται συνολικά εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων υπεύθυνοι της περιφέρειας, οι δήμαρχοι της περιοχής, τρεις τον αριθμό, και υπεύθυνοι των δασαρχείων Αιγάλεω και Μεγάρων.

Οι κατηγορούμενοι, εννέα συνολικά, είναι η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, οι δασάρχες Αιγάλεω και Μεγάρων και δύο υπάλληλοι των δύο δασαρχείων.

Οι διώξεις αφορούν σε ανθρωποκτονίες από αμέλεια, σωματικές βλάβες, παραβάσεις καθήκοντος και πλημμύρα από αμέλεια, αδικήματα που σχετίζονται με την τραγική απώλεια 25 ανθρώπων, τους τραυματισμούς άλλλων και βέβαια τις τεράστιες ευθύνες που συνετέλεσαν στη φονική πλημμύρα και στην απώλεια ανθρώπινων ζωών, καθώς και τις ανυπολόγιστες καταστροφές σε περιουσίες και υποδομές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα επιρρίπτει ευθύνες στους εννέα κατηγορούμενους που αφορούν έργα πρόληψης όπως για έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας, έλλειψη έργων ορεινής υδρονομίας, θεραπεία πολεοδομικων παραβάσεων, έλλειψη αστυνόμευσης και συντήρησης ρεμάτων, έλλειψη διευθέτησης-οριοθέτησης ρεμάτων.