Αποφυλακίζεται πολύ σύντομα ο Κορκονέας - Free Sunday
Αποφυλακίζεται πολύ σύντομα ο Κορκονέας

Αποφυλακίζεται πολύ σύντομα ο Κορκονέας

Εκτός φυλακής θα βρεθεί πολύ σύντομα, ακόμη και μέσα στον Αύγουστο, ο 47χρονος πρώην ειδικός φρουρός, Επαμεινώνδας Κορκονέας, στον οποίο χθες το εφετείο της Λαμίας, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου για την υπόθεση της δολοφονίας του 16χρονου, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008.

Ο κ.Κορκονέας, έχει ήδη εκτίσει πραγματική ποινή 11 ετών, ενώ έχει κάνει και μεροκάματα εντός της φυλακής, τα οποία θα προσμετρηθούν ευεργετικά με αποτέλεσμα να μπορεί να αιτηθεί την αποφυλάκιση του άμεσα. Η χθεσινή απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά της πολιτικής αγωγής με τους συνηγόρους της οικογένειας του αδικοχαμένου μαθητή, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκο Κωνσταντόπουλο να προαναγγέλλουν αναίρεση στον Άρειο Πάγο.

Η απόφαση ανακοινώθηκε παρουσία των γονέων του ειδικού φρουρού ενώ απούσα από το δικαστήριο ήταν η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν.

Με την ίδια απόφαση, κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών ο έτερος κατηγορούμενος της υπόθεσης, Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος μάλιστα βρισκόταν εκτός φυλακής από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Ο κ.Σαραλιώτης είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε 10ετή κάθειρξη αλλά αποφυλακίστηκε το 2012 με περιοριστικούς όρους.Σε χθεσινή δήλωσή τους, οι συνήγοροι του Β. Σαραλιώτη, Ι. Αλετράς και Χ. Διαμάντης, ανέφεραν πως η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, δικαιώνει τον αγώνα του εντολέα τους.

Μετά την αναγνώριση στον πρώην ειδικό φρουρό, του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου, η ανώτατη ποινή κάθειρξης που το δικαστήριο μπορούσε να επιβάλλει στον κατηγορούμενο ήταν, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, τα 15 έτη ενω με τις αντίστοιχες διατάξεις του παλαιού Ποινικού Κώδικα ακόμη και με την αναγνώριση ελαφρυντικού θα ήταν τα 20 έτη.

Το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου που εισήχθη με το νέο Ποινικό Κώδικα αναγνωρίζεται πολύ πιο εύκολα από τα δικαστήρια, σε σχέση με αυτό του προτέρου εντίμου βίου, που προέβλεπε ο παλαιός Ποινικός Κώδικας.