ΣτΕ: Τον Δεκέμβριο θα κριθεί η προσφυγή της Θάνου για την Επιτροπή Ανταγωνισμού - Free Sunday
ΣτΕ: Τον Δεκέμβριο θα κριθεί η προσφυγή της Θάνου για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

ΣτΕ: Τον Δεκέμβριο θα κριθεί η προσφυγή της Θάνου για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Συζητήθηκαν σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, η αίτηση αναστολής που είχαν καταθέσει η τέως πρόεδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου, η τέως αντιπρόεδρός της Άννα Νάκου, καθώς και δυο ακόμη τέως μέλη της, ο Νικολάος Ζευγώλης και ο Ιωάννης Παύλοβιτς.

Με τις αιτήσεις τους οι τέσσερις προσφεύγοντες ζητούν να ανασταλεί η έκπτωσή τους από τα αξιώματα τα οποία κατείχαν, υποστηρίζοντας ότι η θέσπιση του ασυμβιβάστου με το νόμο 4623/2019, παραβιάζει σειρά διατάξεων της κοινοτικής και της εθνικής νομοθεσίας. Παράλληλα χαρακτηρίζουν τον επίμαχο νόμο ως φωτογραφικό με στόχο, όπως αναφέρουν, την απομάκρυνσή τους από τις θέσεις τις οποίες κατείχαν μέχρι πρόσφατα.

Οι αιτήσεις των τεσσάρων προσφευγόντων συζητήθηκαν στο Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ του τρίτου θερινού τμήματος διακοπών, σε σχηματισμό Ολομέλειας, με πρόεδρο την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτριο Εμμανουηλίδη.

Οι συνήγοροι των τεσσάρων τέως μελών της Επιτροπής ανέπτυξαν τη νομική επιχειρηματολογία τους, ενώ τις θέσεις τους αντέκρουσαν οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το επόμενο δεκαήμερο.

Τα τέσσερα τέως μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχουν καταθέσει στο ΣτΕ και αίτηση ακύρωσης η οποία θα συζητηθεί στις 6 Δεκεμβρίου στην Ολομέλειά του.

Πηγή: ΑΜΠΕ