Νέο τροχαίο με μετανάστες στην Εγνατία Οδό - Free Sunday
Νέο τροχαίο με μετανάστες στην Εγνατία Οδό

Νέο τροχαίο με μετανάστες στην Εγνατία Οδό

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν, σε τροχαίο που σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό, με όχημα που μετέφερε παράνομα μετανάστες εντός της ελληνικής επικράτειας.

Το τροχαίο έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στο ύψος της Κομοτηνής όταν ένα Seat Ibiza με οδηγό από την Αλεξανδρούπολη και κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, συγκρούστηκε με λευκό Gold με αθηναϊκές πινακίδες, το οποίο εκείνη τη στιγμή «μάζευε» παράτυπους μετανάστες, προκειμένου να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα.

Τα τρία ασθενοφόρα που βρέθηκαν εκεί μετέφεραν τους οκτώ ανθρώπους στο Σισμανόγλειο της Κομοτηνής, ενώ ο ένας εξ αυτών (το πιθανότερο ο πιο βαριά τραυματισμένος), μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης εσπευσμένα.

Οι 6 τραυματίες από το Μπανγκλαντές, οι 2 από το Πακιστάν και ο οδηγός του Seat, συνολικά εννέα άτομα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι ηλικίες τους ήταν από 17 μέχρι 30 ετών. Τρεις από τους τραυματίες νοσηλεύονται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.Ο διακινητής και δύο μετανάστες διέφυγαν και αναζητούνται από την αστυνομία.