Μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο - Free Sunday
Μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο

Μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο

Υποχώρηση της έντασης των ανέμων, η οποία θα διευκολύνει την πυροσβεστική να εφαρμόσει τα σχέδια της για την κατάσβεση της φωτιάς μεταξύ των χωριών Κερί και Αγαλά στη Ζάκυνθο, αναμένεται σήμερα το πρωί.

Αν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη , θα δοθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν εκτενώς και εναέρια μέσα στο μέτωπο της φωτιάς που μαιίνεται ανεξέλεγκτο για πολλές ώρες εξαιτίας των ισχυρότατων ανέμων που έπνεαν στο Ιόνιο Πέλαγος.

Στο μέτωπο επιχειρούν 171 πυροσβέστες, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, 2 μηχανοκίνητες και 9 πεζοπόρες ομάδες, 13 υδροφόρες και 5 μηχανήματα έργου της περιφέρειας και του ΟΤΑ.


Σύμφωνα με τον δήμαρχο μερικά σπίτια στο χωριό Κερί έχουν ζημιές αλλά η φωτιά έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα. Ανεπίσημες αναφορές έκαναν λόγο για δύο σπίτια που παραδόθηκαν στις φλόγες και τη σκεπή ενός ξενοδοχείου, η οποία υπέστη σημαντικές ζημιές.

Ο υπαρχηγός της πυροσβεστικής δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ότι η πυρκαγιά είναι σε ύφεση αλλά υπάρχουν πάρα πολλά σημεία που είναι δύσβατα για τις επίγειες δυνάμεις».Το χωριό Κερί είχε ήδη εκκενωθεί, προκειμένου να αποφευχθούν ανθρώπινες απώλειες ενώ σε κατάσταση ετοιμότητας είχαν τεθεί και οι κάτοικοι του χωριού Αγαλάς. Τα ενεργά μέτωπα στη διάρκεια της νύχτας ήταν τρία. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είχαν εστιάσει στη δημιουργία μίας αντιπυρικής ζώνης περιμετρικά του χωριού Αγαλά, ώστε να μην πλησιάσει τα σπίτια.