Σχεδόν 270 πρόσφυγες και μετανάστες ήταν στις δυο καταλήψεις της Αχαρνών που εκκενώθηκαν - Free Sunday
Σχεδόν 270 πρόσφυγες και μετανάστες ήταν στις δυο καταλήψεις της Αχαρνών που εκκενώθηκαν

Σχεδόν 270 πρόσφυγες και μετανάστες ήταν στις δυο καταλήψεις της Αχαρνών που εκκενώθηκαν

Σε δύο ακόμη εκκενώσεις καταλειμμένων κτιρίων προχώρησε τις πρωινές ώρες η ΕΛΑΣ με επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες.

Πρόκειται για ένα κτίριο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αχαρνών και Μάγερ το οποίο βρισκόταν υπό κατάληψη από το 2016 και το οποίο στο παρελθόν στεγαζόταν σχολείο και στο οποίο τους τελευταίους μήνες διέμεναν παράτυποι μετανάστες και ένα δεύτερο στην οδό Αχαρνών 22.

Οι μετανάστες που διέμεναν στο πρώτο κτίριο μεταφέρθηκαν  στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και  σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, ανέρχονται σε 269 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων ήταν 98 παιδιά.

Συγκεκριμένα:

- Από το κτίριο στην Αχαρνών 22 απομακρύνθηκαν 21 άνδρες, 33 γυναίκες και 36 ανήλικοι

- Από το κτίριο τη συμβολή Αχαρνών και Μάγερ απομακρύνθηκαν 67 άνδρες, 50 γυναίκες και 62 ανήλικοι.

Οι αστυνομικοί βρήκαν, επίσης, δύο πιστόλια τα οποία θα εξεταστούν εάν είναι λειτουργικά ή replica καθώς και φυσίγγια πυροβόλου όπλου ενώ από την Αχαρνών 22 συνελήφθη ένα άτομο γιατί είχε στην κατοχή του μαχαίρια.

Μετά την εκκένωση των κτιρίων, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων έχουν ξεκινήσει επιχείρηση καθαρισμού προκειμένου στη συνέχεια τα κτίρια θα σφραγιστούν προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ανακατάληψης.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειονότητά τους από το Αφγανιστάν και τη Συρία, μεταφέρθηκαν στη διεύθυνση Αλλοδαπών και από εκεί ανάλογα με το καθεστώς του καθενός -αν δηλαδή δικαιούται άσυλο, αν έχει κάνει αίτηση για χορήγηση ασύλου ή αν είναι προς απέλαση- θα υπάρξει ατομική αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης.

Για τα κτίρια είχε κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά για εκκένωση και είχε εκδοθεί εισαγγελική εντολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, γίνονται έρευνες και για ναρκωτικά οι οποίες δεν έχουν αποδώσει κάτι σημαντικό.