Επεισόδια και τραυματισμοί στο Μετσόβειο - Free Sunday
Επεισόδια και τραυματισμοί στο Μετσόβειο

Επεισόδια και τραυματισμοί στο Μετσόβειο

Δύο μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τραυματίστηκαν στο αμφιθέατρο του κτιρίου της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου, όταν κατά τη συνέλευση του τμήματος, δέχτηκαν επίθεση από ομάδα περίπου 20 ατόμων της παράταξης της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, των ΕΑΑΚ.

Οι επιτιθέμενοι απαιτούσαν να αποσυρθεί η μήνυση άλλου φοιτητή, μέλους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ο οποίος δέχθηκε επίσης πολύ σκληρή επίθεση στην Αλεξανδρούπολη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, από φοιτητή που ανήκει στην παράταξη ΕΑΑΚ.

Από τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πολιτικών μηχανικών του ΕΜΠ, καταγγέλλονται «οι συνεχείς αναταραχές εντός των Πανεπιστημίων και τα φαινόμενα ωμής βίας, όπως το προαναφερθέν, τα οποία αποτελούν αδιαμφισβήτητη απόδειξη της ορθής κατάργησης του ασύλου της ανομίας και της υπεράσπισης έναντι αυτού της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Μια άκρως δημοκρατική διαδικασία διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, όπως αυτή της φοιτητικής συνέλευσης, οφείλει εν έτει 2019 να διαφυλάσσεται και να μη γίνεται «πεδίο βολής» για κάθε πολέμιο της δημοκρατίας καθώς και αντικείμενο εκμετάλλευσης από μειοψηφίες, που αγνοούν παντελώς την έννοια του πολιτικού πολιτισμού».