Από το blackout της ενημέρωσης στον εκφυλισμό της απεργίας και της δημοσιογραφίας - Free Sunday
Από το blackout της ενημέρωσης στον εκφυλισμό της απεργίας και της δημοσιογραφίας

Από το blackout της ενημέρωσης στον εκφυλισμό της απεργίας και της δημοσιογραφίας

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση ανάμεσα στις συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων και τον Υπουργό Εργασίας, ο οποίος παρουσίασε τις προτάσεις του για την αντικατάσταση του αγγελιόσημου απο μία εισφορά που θα έχει ως στόχο να διατηρηθεί η αυτονομία του ταμείου των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν η συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσιογράφων εμμένει στην απεργία που ολοκληρώνεται σήμερα παρά το γεγονός ότι υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στα μέλη της, που ζητούν να σταματήσει καθώς διευρύνεται η αποδοχή της άποψης ότι το blackout στην ενημέρωση εξυπηρετεί μόνο τις κυβερνητικές επιδιώξεις για τη λιγότερη δυνατή δημοσιότητα στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές. 

Την εικόνα ενισχύει η πληροφορία ότι, στη χθεσινή συνάντηση της ΕΣΗΕΑ με τους διευθυντές των μέσων, οι διευθυντές των δυο κύριων φιλοκυβερνητικών μέσων, της εφημερίδας ΑΥΓΗ και του ραδιοφωνικού σταθμού "στο κόκκινο" τάχθηκαν υπέρ της απεργίας.

Στο μεταξύ τα απεργιακά δελτία στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα δεν καλύπτουν μόνο απεργιακά θέματα ενώ για πρώτη φορά κάποιες εφημερίδες παρά την απεργία κυκλοφορούν κανονικά και τα διαδικτυακά μέσα εργάζονται. Η ΚΑΘΗΕΡΙΝΗ εκδόθηκε αλλά μόνο σε ψηφιακή μορφή.