ΣΔΟΕ: Η εμπλοκή του Ισλαμικού Κράτους στο κοντέινερ με τα χάπια - Free Sunday
ΣΔΟΕ: Η εμπλοκή του Ισλαμικού Κράτους στο κοντέινερ με τα χάπια

ΣΔΟΕ: Η εμπλοκή του Ισλαμικού Κράτους στο κοντέινερ με τα χάπια

Συνέντευξη Τύπου για το θέμα της κατάσχεσης φορτίου οπιούχων-ναρκωτικών παραχώρησαν σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης και ο επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Λουκάς Δανάμπασης.

Όπως ανέφεραν, το κοντέινερ των 26.084.000 οπιούχων-ναρκωτικών δισκίων, αξίας 11,7 εκατ. ευρώ έφτασε στον Πειραιά στις 10 Μαΐου από την Ινδία και ο τελικός του προορισμός ήταν εταιρεία με έδρα το Τομπρούκ της Λιβύης, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Μετά από πληροφορίες της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α (D.E.A)., το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών & Όπλων του ΣΔΟΕ ερεύνησε το ύποπτο κοντέινερ και βρήκε 479 χαρτοκιβώτια που περιείχαν 26.084.000 ναρκωτικά δισκία με την δραστική ουσία Τραμαδόλη.

Τα δισκία ήταν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε 48 χαρτοκιβώτια που περιείχαν τα περιγραφόμενα στα φορτωτικά έγγραφα λευκά είδη οικιακής χρήσεως και τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσο κάλυψης με σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών.

«Είναι μια απάντηση σε όσους σχεδίαζαν τη διάλυση του ΣΔΟΕ, που εξυπηρετούσαν πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, δεν εξυπηρετούσαν όμως τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου», δήλωσε κ. Αλεξιάδης και δεσμεύτηκε ότι «στα θέματα του οικονομικού εγκλήματος, στα οποία έχει επικεντρωθεί το ΣΔΟΕ, θα ενισχύσουμε τις υπηρεσίες και υλικοτεχνικά και με προσωπικό».