Αυξάνονται οι περιπολίες στα Εξάρχεια, μειώθηκε η εγκληματικότητα - Free Sunday
Αυξάνονται οι περιπολίες στα Εξάρχεια, μειώθηκε η εγκληματικότητα
Eurokinissi

Αυξάνονται οι περιπολίες στα Εξάρχεια, μειώθηκε η εγκληματικότητα

Οι περιπολίες αστυνομικών στα Εξάρχεια αυξάνονται κατά το ήμισυ χάρη στην πρόσληψη 1.200 επιπλέον ειδικών φρουρών, δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος υπεραμύνθηκε του επιχειρησιακού σχεδίου στην περιοχή και ανέφερε ότι πέρυσι καταγράφηκε μείωση της εγκληματικότητας στην πολύπαθη γειτονιά του κέντρου.

«Σε καθημερινή βάση κι όλο το 24ωρο γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι, πεζές περιπολίες, εξορμήσεις ομάδων ελέγχου. Σκοπός είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε είδους παραβατικότητας και η διαμόρφωση συνθηκών ασφαλείας για τους πολίτες. Αυτό είναι το επιχειρησιακό σχέδιο για την Αθήνα που εντάσσεται και η περιοχή των Εξαρχείων,  εστιάζοντας και στα ναρκωτικά, τις διαρρήξεις, τις ληστείες, το παραεμπόριο κι άλλα με στοχευμένες δράσεις» σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Απάντησε δε στον βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη ο οποίος δήλωσε ανήσυχος για «σχέδιο ερημοποίησης των Εξαρχείων».

«Το Υπουργείο και η ΕΛ.ΑΣ χωρίς να επηρεάζονται από τέτοιες κακόπιστες προσεγγίσεις θα συνεχίσουν το έργο τους για να αποκατασταθούν πλήρως οι συνθήκες ασφάλειας στο μέχρι πρότινος άβατο ανομίας των Εξαρχείων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, στη διάρκεια του 2009 καταγράφηκε μείωση κατά 33% στις ληστείες, κατά 7,8% στις κλοπές οχημάτων και κατά 83,3% στις αρπαγές τσαντών και άλλα αδικήματα.

Ο κ. Οικονόμου, τέλος, διέψευσε τις αναφορές που ήθελαν τον διοικητή του ΑΤ Εξαρχείων να λέει σε κατοίκους ότι έχει λάβει εντολές να εστιάσει στο πολιτικό έγκλημα έναντι της κοινής εγκληματικότητας.

«Ο διοικητής δήλωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για ενίσχυση της αστυνόμευσης. Δεν έγινε ποτέ λόγος για προτεραιότητες της ΕΛΑΣ ούτε για το υφιστάμενο επιχειρησιακό σχέδιο στην περιοχή των Εξαρχείων» είπε.