Το ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά των καναλιών για τις άδειες - Free Sunday
Το ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά των καναλιών για τις άδειες

Το ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά των καναλιών για τις άδειες

Στην απόρριψη των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει για το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, Star Channel και Έψιλον, προχώρησε σήμερα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία είχε ήδη απορρίψει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Mega Channel.
Στο σκεπτικό της απόφασης για την αίτηση του MEGA, το οποίο δημοσιεύθηκε σήμερα,  το ΣτΕ έκρινε ότι η προσβαλλόμενη απόφαση των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών, με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις 4 άδειες, είναι προγενέστερη της προκήρυξης του διαγωνισμού (δηλαδή είναι εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας).
Όποτε, σύμφωνα με το Ν. 3886/2010, η αίτηση του Mega Channel δεν έχει το χαρακτήρα ασφαλιστικών μέτρων, αλλά το χαρακτήρα αίτησης αναστολής (Π.Δ. 18/1989), την οποία και πάλι χαρακτηρίζει απορριπτέα καθώς απο αυτήν δεν προκαλείται «βλάβη ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη»,  στον σταθμό αλλά «ούτε στοιχειοθετούνται οι εξαιρετικοί εκείνοι λόγοι οι οποίοι θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν»  τη χορήγηση της αναστολής.
Εισηγητής ήταν ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Παπαγεωργίου