Επείγουσες προσλήψεις για θωράκιση της Ελλάδας έναντι στον κορωνοϊό - Free Sunday
Επείγουσες προσλήψεις για θωράκιση της Ελλάδας έναντι στον κορωνοϊό
Οι προσλήψεις αφορούν τα εργαστήρια νοσοκομείων και ΕΟΔΥ Eurokinissi

Επείγουσες προσλήψεις για θωράκιση της Ελλάδας έναντι στον κορωνοϊό

Νέα δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του κινεζικού κορωνοϊού αποφασίστηκε στο Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας, το οποίο συνεδρίασε για περισσότερες από δύο ώρες τη Δευτέρα παρουσία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στα εργαστήρια των δημόσιων νοσοκομείων και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Όπως έγινε γνωστό μετά τη σύσκεψη, στην Ελλάδα έχουν εξεταστεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον 29 δείγματα από διάφορες περιοχές, μεταξύ των οποίων αυτό που αφορούσε ασθενή στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, το οποίο τελικά ήταν αρνητικό στον κορωνοϊό.

Στη συνεδρίαση έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, ότι οι γιατροί της χώρας έχουν πάρει οδηγίες για τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν εάν εντοπίσουν ύποπτο περιστατικό.

«Ο κορωνοϊός έχει πολύ χαμηλή θνητότητα και δεν θα πρέπει να υπάρχει πανικός. Οι πιθανότητες να έχει κανείς μια πολύ άσχημη κατάληξη από αυτόν, είναι πολύ μικρές -κοντά στο 2% με τα μέχρι σήμερα στοιχεία που έχουμε» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ