Σε απολύμανση η Αμαλιάδα, σε σοβαρή κατάσταση τρεις ασθενείς με κοροναϊο στο νοσοκομείο του Ρίου - Free Sunday
Σε απολύμανση η Αμαλιάδα, σε σοβαρή κατάσταση τρεις ασθενείς με κοροναϊο στο νοσοκομείο του Ρίου

Σε απολύμανση η Αμαλιάδα, σε σοβαρή κατάσταση τρεις ασθενείς με κοροναϊο στο νοσοκομείο του Ρίου

Σε άμεση απολύμανση υποβάλλονται όλα τα σχολικά και δημοτικά κτήρια του Δήμου Ήλιδας, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης του τοπικού συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας, στο πλαίσιο μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, κρούσματα του οποίου που έχουν πλήξει την περιοχή.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε να γίνει πλήρης απολύμανση όλων των σχολικών κτιρίων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται τόσο στην Αμαλιάδα, όσο και σε ολόκληρη την εδαφική ενότητα του δήμου Ήλιδας.

Επίσης, θα απολυμανθούν όλα τα κτίρια που στεγάζουν δομές του δήμου, καθώς και όλες οι εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Αμαλιάδας, ώστε όλα τα κτίρια να καταστούν λειτουργικά την Δευτέρα 9 Μαρτίου.Τέλος, με απόφαση του δημάρχου Ήλιδας δεν θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, για προληπτικούς λόγους, η λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην Αμαλιάδα.

Στο Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ο 66χρονος που ανιχνεύθηκε πρώτος από το συγκεκριμένο γκρουπ, η σύζυγος του και ένας ιερέας και άλλοι έξι ασθενείς, που έχουν εκδηλώσει ήπια συμπτώματα.Ο εντοπισμός των κρουσμάτων έγινε μετά την ιχνηλάτηση που ξεκίνησε μετά την επιβεβαίωση του 66χρονου συνταξιούχου εκπαιδευτικού, με αποτέλεσμα να υπάρξουν άλλα 21 κρούσματα μέσα σε λίγες ώρες. Μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης ιχνηλατήθηκαν 400 επαφές.

Ειδικότερα, από τους 24 ανθρώπους που είχαν συμμετάσχει σε προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους πριν από μερικές ημέρες – επέστρεψαν στις 27 Φεβρουαρίου- και ελέγχθηκαν, οι 21 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Όπως δήλωσε ο αδερφός του 66χρονου, στο Mega, η κατάσταση του είναι μεν σταθερή δεν παύει όμως να κρίνεται ως σοβαρή.«Η νύφη μου είναι σε ήπια κατάσταση και τα τρία παιδιά του αδερφού μου σε καραντίνα στην Αμαλιάδα», είπε ενώ έκανε γνωστό ότι το ένα από τα παιδιά της οικογενείας υποβλήθηκε σε ειδικές εξετάσεις και βρέθηκε αρνητικό στον ιό, για τα άλλα δύο όμως δεν ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία.«Θα έπρεπε και τα άλλα δύο παιδιά του αδερφού να υποβληθούν σε εξετάσεις αφού είναι και σε καραντίνα» επισήμανε.