Κοροναϊός: Κλείνουν για 14 ημέρες όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια - Free Sunday
Κοροναϊός: Κλείνουν για 14 ημέρες όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια

Κοροναϊός: Κλείνουν για 14 ημέρες όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια

Κλειστά για 14 ημέρες θα παραμείνουν από την Τετάρτη όλες οι εκπαιδευτικές δομές, από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι τα πανεπιστήμια, ως μέτρο πρόληψης κατά του κοροναϊού.

To μέτρο ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος προανήγγειλε επίσης μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους γονείς.

Ο υπουργός Υγείας, συγκεκριμένα, ανακοίνωσε το κλείσιμο βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, ΙΕΚ και Πανεπιστημίων, δημόσιων και ιδιωτικών.

«Το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Προβλέπεται ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανήλικων μαθητών, καθώς και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω του κορωνοϊού. Σας καλώ να επιδείξουμε όλοι ατομική υπευθυνότητα και ειδικά οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, αφού το μέτρο αυτό στοχεύει αποκλειστικά στον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Είναι η στιγμή που πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική υπεθυνότητα» ήταν η πλήρως δήλωση του υπουργού.

Η απόφαση ελήφθη καθώς τα κρούσματα στην Ελλάδα αυξάνονται και έχουν φτάσει τα 89.

Νωρίτερα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι, για προληπτικούς λόγους, οι γονείς θα ενημερώνονται για την πρόοδο των παιδιών τους από απόσταση, χωρίς να μεταβαίνουν στις σχολικές μονάδες όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου αλλά και της Α’ και Β’ τάξης του Δημοτικού θα επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους διδάσκοντες προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών.

Στις υπόλοιπες τάξεις του Δημοτικού, οι βαθμοί θα παραδίδονται στους μαθητές σε σφραγισμένο φάκελο.

Νέα μέτρα δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και αύριο, έπειτα από τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες στις 6 το απόγευμα της Τρίτης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επιστρέψει το βράδυ της Τρίτης από την Αυστρία και την επομένη αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τα μέτρα κατά εξάπλωσης του κοροναϊού, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων.