Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτές - Free Sunday
Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτές
Eurokinissi

Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτές

Έξι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς» βρέθηκαν την Τετάρτη θετικοί στον κορωνοιό, όπως συνέβη και με τρεις εργαζομένους του «Αγία Όλγα».

Τα κρούσματα στο Γενικό Κρατικό «Γεννηματάς» προέρχονται από το κτίριο της Διοίκησης του Νοσοκομείου, το οποίο έκλεισε με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στη διεκπεραίωση διαδικασιών όπως τα εξιτήρια, ανέφερε ο ΣΚΑΪ.

Συνεργείο απολύμανσης έχει σπεύσει στο χώρο. Έχουν ληφθεί πολλά ακόμα δείγματα και αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων.

Η είδηση για τα 3 κρούσματα στο «Αγία Όλγα» έγινε γνωστή έπειτα από καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ και επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου. Δέκα άτομα τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν αναφερθεί κρούσματα μεταξύ εργαζομένων στο «Ιπποκράτειο» και τον «Άγιο Σάββα».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ ή υπάρχουν δεκάδες κρούσματα στο νοσηλευτικό προσωπικό και συγκεκριμένα: 2 στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, 5 στον Άγιο Σάββα, 9 στο Γεννηματάς, 1 στο ΕΚΑΒ, 3 στο Λαϊκό, 1 στο Ιπποκράτειο, 2 στο Νίμιτς, 1 στο Αττικό, 3 στο Αγία Όλγα, 1 στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ στην επαρχία έχουμε 9 στο νοσοκομείο Καστοριάς, 1 στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, 2 στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, 1 στο νοσοκομείο του Πύργου, 1 στην Αμαλιάδα, 1 στην Άρτα και 1 κρούσμα νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου στο Ρίο. Ενώ υπάρχουν και 4 άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό στο Δρομοκαΐτειο τα οποία έχουν συμπτώματα.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον 300 άτομα μεταξύ των οποίων γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς που βρίσκονται σε καραντίνα κατ' οίκον.