Σε ΣΚΑΪ, Καλογρίτσα, ΑΝΤ1 και Μαρινάκη οι τηλεοπτικές άδειες - Free Sunday
Σε ΣΚΑΪ, Καλογρίτσα, ΑΝΤ1 και Μαρινάκη οι τηλεοπτικές άδειες

Σε ΣΚΑΪ, Καλογρίτσα, ΑΝΤ1 και Μαρινάκη οι τηλεοπτικές άδειες

Σε αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων βρίσκονται πλέον Alpha και Star -το οποίο βάσει της δήλωσης του διαπραγματευτή του κ. Αλκαλάι δεν ακολούθησε στον χορό των εκατομμυρίων των υπολοίπων- που έμειναν χωρίς τηλεοπτική άδεια και θα πρέπει να κλείσουν εντός 90 ημερών, με τους εργαζομένους τους να οδηγούνται στην ανεργία εφόσον δεν βρεθεί κάποιος τρόπος για να συνεχίσουν τα δύο κανάλια. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το Mega και το Epsilon, που δεν έφτασαν στην τελική φάση της διαδικασίας και προφανώς θα πρέπει επίσης να κλείσουν αν δεν συνεχίσουν με άλλο τρόπο. 

Οι υπόλοιποι χαμένοι της δημοπρασίας ήταν το κυπριακό σχήμα Ανεξάρτητος Πάροχος, συμφερόντων Βαρδινογιάννη, και η Dimera του Ιβάν Σαββίδη.

Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε μετά από 66 ώρες και το σίγουρο είναι πως από πλευράς εσόδων κρίνεται απολύτως επιτυχημένη, καθώς τα συνολικά έσοδα για το Δημόσιο έφτασαν τα 246 εκατ. ευρώ.

Μεγάλος κερδισμένος της δημοπρασίας ήταν προφανώς ο ΣΚΑΪ, που πήρε την πρώτη άδεια αντί 43,6 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια παρακολούθησε τους υπόλοιπους να κονταροχτυπιούνται.

Ο δεύτερος που εξασφάλισε την άδεια ήταν ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας με το ομώνυμο σχήμα, γιος του Χρήστου Καλογρίτσα, αντί 52,6 εκατ. ευρώ. 

Με τα ποσά να ανεβαίνουν πλέον σε δυσθεώρητα ύψη, τρίτος εξασφάλισε την άδεια ο ΑΝΤ1, αντί 75,9 εκατ. ευρώ. 

Στον τελευταίο γύρο της δημοπρασίας επικράτησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με το Άλτερ Έγκο, αντί 73,9 εκατ. ευρώ. 

Οι μεγάλοι χαμένοι της διαδικασίας είναι αναμφίβολα ο Alpha και το Star, που δεν εξασφάλισαν άδεια και πλέον οι εργαζόμενοί τους βρίσκονται στον «αέρα».