Ουρές σε σουπερμάρκετ και τράπεζες, συνωστισμός για δέματα στα ΚΤΕΛ - Free Sunday
Ουρές σε σουπερμάρκετ και τράπεζες, συνωστισμός για δέματα στα ΚΤΕΛ
Eurokinissi

Ουρές σε σουπερμάρκετ και τράπεζες, συνωστισμός για δέματα στα ΚΤΕΛ

Στην ουρά για ελεγχόμενη είσοδο στα σουπερμάρκετ περιμένουν την Μεγάλη Πέμπτη πολλοί Αθηναίοι, προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα για ένα ασυνήθιστο Πάσχα στο σπίτι.

Ουρές σχηματίστηκαν επίσης για αναλήψεις στα ΑΤΜ αλλά και στις τράπεζες, και η κυκλοφορία στους δρόμους είναι ασυνήθιστα υψηλή για περίοδο καραντίνας. Το γεγονός ότι οι πολίτες δεν έφυγαν φέτος για την επαρχία είναι ένας λόγος για τον οποίο η ζήτηση είναι αυξημένη.

Πιο ανησυχητικός ωστόσο είναι ο συνωστισμός που παρατηρείται στους σταθμούς των ΚΤΕλ σε Κηφισό και Λιοσίων. Τα δρομολόγια έχουν περιοριστεί, όμως λεωφορεία καταφθάνουν με δέματα από την επαρχία και οι πολίτες συγκεντρώνονται κατά δεκάδες για να παραλάβουν τα δώρα από το χωριό.

Παρά τις εκκλήσεις τόσο των αρχών, όσο και των υπαλλήλων των ΚΤΕΛ, ο κόσμος δεν τηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας και οι περισσότεροι δεν φορούν μάσκα.

Λόγω του συνωστισμού στους δύο σταθμούς χρειάστηκαν παρεμβάσεις της αστυνομίας προκειμένου να απλωθεί ο κόσμος σε μεγαλύτερη ακτίνα.

Ουρές για παραλαβή δεμάτων σχηματίζονται πάντως και στα πρακτορεία τηλεμεταφορών, λόγω της θεαματικής αύξησης στις online αγορές.