Η ώρα του εισαγγελέα για την αποχή στο σχολείο του Προφήτη - Free Sunday
Η ώρα του εισαγγελέα για την αποχή στο σχολείο του Προφήτη

Η ώρα του εισαγγελέα για την αποχή στο σχολείο του Προφήτη

Διπλάσια παιδιά σε σχέση με προχθές πήγαν σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο του Προφήτη, όπου οι γονείς έχουν αποφασίσει αποχή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λειτουργία σχολείου προσφύγων.

Σήμερα στο σχολείο προσήλθαν 32 από τα 130 παιδιά ενώ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης ενημέρωσε για την απόφαση γονέων του δημοτικού σχολείου Προφήτη Βόλβης.

Μαζί με τη σχετική ενημέρωση κοινοποιήθηκε και επιστολή πενταμελούς επιτροπής γονέων, καθώς ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δεν υφίσταται πια ύστερα από σειρά παραιτήσεων.

Η επιστολή, που φέρει τις υπογραφές των πέντε μελών της Επιτροπής, έχει τον τίτλο «Αποχή από το σχολείο λόγω προσφύγων» και κοινοποιείται τόσο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όσο και στον Δήμαρχο Βόλβης.

«Αποφασίσαμε την αποχή των παιδιών μας από τα μαθήματα ως διαμαρτυρία της φοίτηση των παιδιών των προσφύγων στο σχολείο», αναφέρεται στο κείμενο της επιστολής, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η πρόταση να πάνε τα παιδιά σε γειτονικό σχολείο, το οποίο δε λειτουργεί.