Εθελοντική αιμοδοσία στον ΕΔΟΕΑΠ, στις 20 Οκτωβρίου - Free Sunday
Εθελοντική αιμοδοσία στον ΕΔΟΕΑΠ, στις 20 Οκτωβρίου

Εθελοντική αιμοδοσία στον ΕΔΟΕΑΠ, στις 20 Οκτωβρίου

Η κινητή μονάδα του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αθηνών «Η Ελπίς», με το ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα υποστηρίζει τους εθελοντές αιμοδότες καθ' όλη τη διάρκεια της αιμοδοσίας, στο κτίριο της οδού Σισίνη 18 και Ηριδανού, στον 1ο όροφο του ΕΔΟΕΑΠ.

Επισημαίνεται πως είναι απαραίτητο να υπάρχουν αποθέματα με ελεγμένες μονάδες αίματος για κάθε έκτακτη ή τακτική ανάγκη καθώς όταν προκύψει έκτακτη ασθένεια ή ατύχημα δεν μπορούμε να βοηθήσουμε άμεσα το δικό μας άνθρωπο, αφού το αίμα που θα δώσουμε χρειάζεται 2-3 μέρες για να ελεγχθεί.

Ο ΕΔΟΕΑΠ, αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή του στο θεσμό και ευαισθητοποιεί τους ασφαλισμένους για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας που είναι μια πράξη ανθρωπισμού και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας προς τους συνανθρώπους μας . Συμμετέχοντας, χαρίζουμε ζωή.        

Η αιμοδοσία είναι μια απλή διαδικασία και διαρκεί μόνο 8 -10 λεπτά ( Διαβάστε στο link που ακολουθεί, Τι πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος αιμοδότης ). Επισημαίνεται ότι ο εθελοντής αιμοδότης δικαιούται  αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης.

Επίσης, σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος αιμοδότης δεν  μπορεί να δώσει αίμα κατά την ημέρα που έχει οριστεί η αιμοδοσία, έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται το  Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ν.Α. ΕΛΠΙΣ ( Δημητσάνης 7, Αμπελόκηποι ) από Δευτέρα–Παρασκευή, 08.30-15.30 για να προσφέρει αίμα υπέρ της Τράπεζας Αίματος του ΕΔΟΕΑΠ.