Πολάκης: Δίνουμε στο ΕΚΑΒ 12 εκατ. ευρώ το χρόνο και μιλάνε οι συνδικαλιστές; - Free Sunday
Πολάκης: Δίνουμε στο ΕΚΑΒ 12 εκατ. ευρώ το χρόνο και μιλάνε οι συνδικαλιστές;

Πολάκης: Δίνουμε στο ΕΚΑΒ 12 εκατ. ευρώ το χρόνο και μιλάνε οι συνδικαλιστές;

Στην αντεπίθεση πέρασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, για την τροπολογία που κατέθεσε σχετικά με το ΕΚΑΒ. Ο κ. Πολάκης επιτέθηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά των εργαζομένων του ΕΚΑΒ από το βήμα της Βουλής.

Σχολιάζοντας την κινητοποίηση του σωματείου των εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ έξω από το Κοινοβούλιο, την χαρακτήρισε «τηλεοπτικό αγωνιστικό σόου συγκεκριμένων ατόμων που βλέπουν ότι δεν θα έχουν ρόλο σε λίγο», ενώ κατηγόρησε τους συνδικαλιστές αλλά και τους εργαζομένους στο ΕΚΑΒ ότι «αυτοεξευτελίζονται». 

«Με τη δεύτερη τροπολογία προικοδοτούμε το ΕΚΑΒ με ένα ποσό κάθε χρόνο μέσα από τον ΕΟΠΠΥ, μιας και υπάρχουν απλήρωτες διακομιδές από το 1980 και βγαίνουν και μας κουνούν το δάχτυλο. Είναι να τρελαίνεσαι. Δίνουμε κάθε χρόνο 12 εκατομμύρια ευρώ για το ΕΚΑΒ. Πρακτικά του δίνουμε 50% παραπάνω του προϋπολογισμού του που είχε μέχρι τώρα. Και βγαίνουν και μιλάνε, αντί να πουν ευλόγησον;» είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ. πραγματοποίησαν διαμαρτυρία μπροστά από το κτίριο της Βουλής, μαζί με τα ασθενοφόρα τους.

Μετά από τη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις κλείνοντας το δρόμο έξω από τη Βουλή με ασθενοφόρα. 


ekav_2

Αφορμή στάθηκε η νέα τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα στο ΕΚΑΒ να υπογράφει συμβάσεις με αεροπορικές εταιρίες σε περίπτωση που τα δικά της μεταφορικά μέσα δεν επαρκούν. 

ekav_1

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση των εργαζομένων οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία. 

«Βάζουν τους ιδιώτες από το παράθυρο. Σήμερα νοικιάζουν ασθενοφόρα και αεροπλάνα, αύριο θα νοικιάζουν εργαζόμενους», αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε σχετική ανακοίνωσή τους και ζητούν από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της. 


ekav_3

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας μέχρις τις 2 το μεσημέρι, ενώ προειδοποιούν για νέες κινητοποιήσεις.