LIVE: Επεισόδια και μολότοφ μετά από τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας - Free Sunday
LIVE: Επεισόδια και μολότοφ μετά από τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας

LIVE: Επεισόδια και μολότοφ μετά από τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας

Στις ταραχές εμπλέκονται περίπου 150 άτομα ενώ άγνωστα άτομα έριξαν βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός ή να γίνει κάποια προσαγωγή.

Παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων που έχει επιβληθεί από την αστυνομία, ομάδες αντιεξουσιαστών και μέλη οργανώσεων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, συγκεντρώνονται αυτή την ώρα έξω από το Πολυτεχνείο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ήδη, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περισσότεροι από 1.500 είναι οι συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα στην Πατησίων και η προσοχή της αστυνομίας πέφτει ιδιαίτερα σ” αυτή τη συγκέντρωση. Το μέτωπο της συγκέντρωσης βρίσκεται αυτή την ώρα κοντά στα Χαυτεία, ενώ οι διαδηλωτές αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με αστυνομικό φραγμό στο ύψος της οδού Αμερικής.

Οι διαδηλωτές αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, αψηφώντας την απαγόρευση της αστυνομίας. Καλέσματα έχουν απευθύνει η Λαϊκή Ενότητα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες κινήσεις.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε νωρίτερα χωρίς επεισόδια η προγραμματισμένη για τις 6.30 το απόγευμα συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρότατα, ενώ οι αρχές έχουν επιβάλλει απαγόρευση συναθροίσεων, στο μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της Αθήνας.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανέφερε πως «η κυβέρνηση με τις απαγορεύσεις των συναθροίσεων και των πορειών καταλύει το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές ελευθερίες του ελληνικού λαού». Όπως τόνισε, «το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Οι κυβερνητικές απαγορεύσεις των συναθροίσεων μέρες Πολυτεχνείου αποτελούν πρόκληση στους ήρωες του Νοέμβρη που έδωσαν το αίμα τους για τη Δημοκρατία ενάντια στην αμερικανοκρατία. Διαδηλώνουμε και στέλνουμε ένα μήνυμα αγώνα για μια Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική, δίκαιη, ανεξάρτητη με το λαό αφέντη στον τόπο του». Και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτή η μέρα δεν θα αργήσει να ξημερώσει».

Κλειστές για τη διέλευση των οχημάτων παραμένουν αυτή την ώρα οι οδοί Πατησίων, Σταδίου και Πανεπιστημίου