Έφυγε ο Ομπάμα, ήλθαν τα επεισοδια - Free Sunday
Έφυγε ο Ομπάμα, ήλθαν τα επεισοδια

Έφυγε ο Ομπάμα, ήλθαν τα επεισοδια

Εκτεταμένα επεισόδια σημάδεψαν τις συγκεντρώσεις και τις πορείες σε όλην την Ελλάδα.

Δύο συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη 

Στη Θεσσαλονίκη, οι δρόμοι του κέντρου της πόλης δόθηκαν στην κυκλοφορία γύρω στις 11 μετά την ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών ενώ συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης καθάρισαν την περιοχή.

Ομάδα ατόμων κινήθηκε προς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, απ' όπου με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή έστησε οδοφράγματα, εκτοξεύοντας πυροτεχνήματα, μολότοφ και βεγγαλικά προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά. Αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο μπροστά στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο κάηκε.

Οι αστυνομικές αρχές, προχώρησαν στη σύλληψη ενός 28χρονου και μίας 21χρονης, που θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών. 

Δώδεκα συλλήψεις στην Πάτρα 

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι έξι άνδρες και έξι γυναίκες, ηλικίας από 17 έως 25 ετών που συνελήφθησαν για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο της πόλης, μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η οποία είχε ξεκινήσει από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προσήχθησαν στην Ασφάλεια Πατρών 40 άτομα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν ζημιές σε ένα αυτοκίνητο, σε ένα δίκυκλο, καθώς και σε ένα υποκατάστημα τράπεζας, ενώ κάηκαν και αρκετοί κάδοι απορριμμάτων.

Ομάδα αντιεξουσιαστών που βρισκόταν στο τέλος της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η οποία είχε ξεκινήσει από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου, έβαλε φωτιές σε κάδους και προκάλεσε ζημιές σε υποκατάστημα τράπεζας. Από τις φωτιές στους κάδους προκλήθηκαν ζημιές σε ένα αυτοκίνητο και σε ένα μηχανάκι, ενώ άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής ώστε να μην υπάρξει επέκταση και σε άλλα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Στο Ηράκλειο 

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν απόψε κατά τη διάρκεια της πορείας που έγινε για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο Ηράκλειο, όπου ομάδα νεαρών πέταξε μπογιές στο δικαστικό μέγαρο της πόλης ενώ έσπασαν και τζαμαρίες εισόδου καταστημάτων προκαλώντας φθορές στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης και στην Αγίου Μηνά.

Στον Βόλο 

Στον Βόλο οι συγκρούσεις μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων, που έχουν ενισχυθεί και με δυνάμεις από την Καρδίτσα είχαν ως αποτέλεσμα να έχουν καταστραφεί από φωτιές, αυτοκίνητα κοντά στα καταστήματα "Public" και να έχουν υποστεί ζημιές όλα τα κεντρικά καταστήματα τραπεζών στην λεωφόρο Δημητριάδος και στην οδό Ιάσονος - ενώ ένα ενεχυροδανειστήριο δέχθηκε επίθεση και λεηλατήθηκε από τους αντιεξουσιαστές.
Στην συμβολή των οδών Αλεξάνδρας και Ογλ, οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με κομμάτια από πεζοδρόμια, μάρμαρα, πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, ενώ ήταν σε εξέλιξη στο ίδιο σημείο παιδικό πάρτυ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανικός σε παιδιά και γονείς. 

Στις φλόγες τυλίχθηκε και η πρόσοψη καταστήματος με χαρτικά, αλλά σβήστηκε γρήγορα χάρη στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστκής.

Στα Ιωάννινα 

Επεισόδια γύρω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα σημειώθηκαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ από κουκουλοφόρους που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών.
Ο αστυνομικός διευθυντής Ιωαννίνων μεταφέρθηκε τραυματισμένος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ τα επεισόδια επεκτάθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο όπου οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και άρχισαν να πετούν πέτρες και καδρόνια εναντίον των αστυνομικών.