Μολότοφ, εμπρησμοί, βία και ξυλοδαρμοί γύρω από το κέντρο φιλοξενίας στην Χίο - Free Sunday
Μολότοφ, εμπρησμοί, βία και ξυλοδαρμοί γύρω από το κέντρο φιλοξενίας στην Χίο

Μολότοφ, εμπρησμοί, βία και ξυλοδαρμοί γύρω από το κέντρο φιλοξενίας στην Χίο

Δεύτερη συνεχόμενη νύχτα επεισοδίων στον καταυλισμό της Σούδας, αναστάτωσε τους κατοίκους της Χίου σήμερα, καθώς μέσα στον καταυλισμό, έπεσαν μολότοφ, υπήρξαν ξυλοδαρμοί, ενώ κάηκε άλλο ένα μέρος του κέντρου φιλοξενίας.

Η ένταση ξεκίνησε όταν περίπου στις 8 το βράδυ χθες, κάηκαν ολοσχερώς δύο σκηνές από δυο μολότοφ, που οι αστυνομικές Αρχές εκτιμούν ότι ρίχτηκαν από τα τείχη του κάστρου, που τον περιβάλλει.

Η ρίψη των μολότοφ προκάλεσε τη διαμαρτυρία ομάδας 30 περίπου αλληλέγγυων πολιτών που έπαιρναν μέρος εκείνη την ώρα στην πορεία για το Πολυτεχνείο και οι οποίοι συνέχισαν να πορεύονται προς τον καταυλισμό και τους οποίους πριν από την είσοδο σταμάτησαν άνδρες των ΜΑΤ.

Οι αλληλέγγυοι παρέμειναν εκεί μέχρι τις 10.30 το βράδυ αλλά εκεί συγκεντρώθηκαν και άτομα που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς και, σύμφωνα με τον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, καταγράφηκαν φραστικοί διαπληκτισμοί.

Μετά την αποχώρηση, περίπου στις 11 το βράδυ, έπεσαν κι άλλες μολότοφ αλλά και κροτίδες μέσα στον καταυλισμό, που και πάλι πιθανολογείται ότι έγιναν από τα υπερκείμενα τείχη του κάστρου.

Αποτέλεσμα 150 περίπου πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες με παιδιά να εγκαταλείψουν τις σκηνές και να ζητήσουν προστασία στο κοντινό κτήριο της Ιχθυόσκαλας. Γύρω στα μεσάνυχτα, δυο αλληλέγγυοι που βρίσκονταν με τις οικογένειες των προσφύγων ενώ αποχωρούσαν δέχθηκαν την επίθεση 30 περίπου ατόμων, οι οποίοι και τους ξυλοκόπησαν.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείου της Χίου όπου και παρέμειναν έως τις 2 τα ξημερώματα.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ένας πρόσφυγας, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από αγνώστους στο κέντρο της πόλης, κοντά στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Για τα επεισόδια που είχαν γίνει την προηγούμενη ημέρα, Τρίτη, στον καταυλισμό, η αστυνομία έκανε 40 προσαγωγές, 4 από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.