Παραίτηση του Χρ.Τεντόμα μετά το φιάσκο με τη ρόδα στο Σύνταγμα - Free Sunday
Παραίτηση του Χρ.Τεντόμα μετά το φιάσκο με τη ρόδα στο Σύνταγμα

Παραίτηση του Χρ.Τεντόμα μετά το φιάσκο με τη ρόδα στο Σύνταγμα

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του τομέα Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) για το «φιάσκο» με τη ρόδα στο Σύνταγμα, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Ο κ. Παπαγιαννάκης σημείωσε ότι «υπήρχε μια διαδικασία την οποία δυστυχώς η εταιρεία δεν την ακολούθησε. έπρεπε να καταθέσει κάποια χαρτιά τα οποία δεν τα κατέθεσε. Ζήτησε παράταση και όλη αυτή η διαδικασία θα πήγαινε για μετά τις γιορτές».


Χωρίς βαγόνια η ρόδα στο Σύνταγμα εν όψει κακοκαιρίας.

Νωρίτερα σήμερα, συνεργεία του δήμου Αθηναίων έβγαλαν τα βαγόνια της ρόδας στο Σύνταγμα, λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την πρωτεύουσα.

Δήμος Αθηναίων: Θα γυρίσει η ρόδα του Συντάγματος όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ελέγχου

Ο Δήμος Αθηναίων θα δώσει το πράσινο φως για τη λειτουργία της Ρόδας Παρατήρησης στο Σύνταγμα, μόνο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια, όλες οι τυπικές διαδικασίες και ουσιαστικές προϋποθέσεις, που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της αναφέρει ο Δήμος σε σχετική ανακοίνωσή του. 

«Η ιδιαιτερότητα τέτοιου τύπου κατασκευών είναι ότι οι διαδικασίες εγκρίσεων και ελέγχου ολοκληρώνονται, μόνον όταν η εγκατάσταση έχει τοποθετηθεί στο σημείο που έχει επιλεγεί. Ο έλεγχος γίνεται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας, που πιστοποιούνται από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TUV, η εισήγηση του οποίου εγκρίνεται από την αρμόδια Επιτροπή Θεαμάτων, στην οποία προεδρεύει ο Δήμος Αθηναίων και συμμετέχουν υπηρεσίες από το υπόλοιπο Δημόσιο» επισημαίνει ο Δήμος. 

«Η πρόταση ιδιώτη για την τοποθέτησή της κρίθηκε ως κατ' αρχήν ενδιαφέρουσα αφού για πρώτη φορά η Αθήνα θα φιλοξενήσει μια τέτοιου τύπου δραστηριότητα, η οποία, όπως άλλωστε συμβαίνει διεθνώς, θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους πολίτες και μία ακόμη πρωτοβουλία ζωντάνιας για το κέντρο της Αθήνας» τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση. 

Εισιτήριο θα καταβάλλεται μόνο για το διάστημα των δύο μηνών που θα ακολουθήσει, μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαγωνιστική διαδικασία. 

Η ρόδα που δεν... γυρίζει έχει γίνει αντικείμενο σχολιασμού και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο Twitter, έχει δημιουργηθεί hashtag #ρόδα.