Διακόπηκε λόγω κατολισθλησεων η κυκλοφορία στην Εθνική Κορίνθου - Πάτρας - Free Sunday
Διακόπηκε λόγω κατολισθλησεων η κυκλοφορία στην Εθνική Κορίνθου - Πάτρας

Διακόπηκε λόγω κατολισθλησεων η κυκλοφορία στην Εθνική Κορίνθου - Πάτρας

Τη διακοπή της κυκλοφορίας  στην εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος της Ροδινής, στην Αχαΐα αποφάσισαν οι υπεύθυνοι λειτουργίας της «Ολυμπίας Οδού» όταν διαπίστωσαν ότι είχαν πέσει πέτρες στο οδόστρωμα, αν και είχε αναφερθεί πρόβλημα με τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Οι κατολισθήσεις αποδίδονται στις συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών και η διακοπή κυκλοφορίας γίνεται τόσο για προληπτικούς λόγους ασφαλείας όσο και για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Οι εργασίες για την προληπτική συντήρηση των πρανών, ώστε να μην δημιουργηθεί εκ νέου παρόμοιο πρόβλημα θα ξεκινήσουν άμεσα και θα διαρκέσουν περίπου τρεις ημέρες.

Εως τότε η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών. Τα οχήματα με κατεύθυνση προς Πάτρα θα εισέρχονται στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών από τον κόμβο των Σελιανιτίκων στην Αιγιάλεια και θα ξαναμπαίνουν στην νέα εθνική οδό στον κόμβο του Ρίου.

Τα αυτοκίνητα με κατεύθυνση την Κόρινθο, θα μπαίνουν στην παλαιά εθνική από τον κόμβο του Ρίου και θα εισέρχονται στη νέα εθνική οδό, μέσω του κόμβου των Σελιανιτίκων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την «Ολυμπία Οδό», επειδή η περιοχή της Ροδινής, όπου σημειώθηκε η πτώση πετρών, γειτνιάζει με την περιοχή της «Παναγοπούλας», η οποία έχει ιστορικό κατολισθήσεων, παρακολουθείται συνεχώς και αποφασίστηκε να κατασκευαστούν σήραγγες.