Συνεχίζονται οι καταθέσεις για τον βιασμό που καταγγέλθηκε στη Θεσσαλονίκη - Free Sunday
Συνεχίζονται οι καταθέσεις για τον βιασμό που καταγγέλθηκε στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται οι καταθέσεις για τον βιασμό που καταγγέλθηκε στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης η οποία ερευνά τον ομαδικό βιασμό που κατήγγειλε ότι υπέστη η 24χρονη Γεωργία Μπίκα σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι, σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτο σήμερα καταθέτουν:

  • η 17χρονη φίλη της καταγγέλλουσας η οποία την είχε συνοδεύσει στο πάρτι αλλά στη συνέχεια αποχώρησε
  • ο φίλος του εργοδότη της, ο οποίος τη συνάντησε το πρωί της Πρωτοχρονιάς, μετά τον φερόμενο βιασμό.

Η ανακρίτρια αναμένει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης που θα ρίξουν φως στην υπόθεση και θα κρίνουν την περαιτέρω δικαστική έρευνα καθώς σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Ελβετίας εξετάζονται:

  • Δείγμα ούρων για τυχόν ανίχνευση νέων συνθετικών ψυχοτρόπων ουσιών που κυκλοφορούν στην αγορά και δεν έχουν καταγραφεί από τα ελληνικά εργαστήρια.
  • το επίπεδο αλκοόλης στον οργανισμό της κοπέλας.

Πόρισμα με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα θα συντάξει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία του ΑΠΘ και θα την αποστείλει στην ανακρίτρια.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη και άλλες υποθέσεις σεξουαλικής βίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος επισήμανε πως «δεν μπορεί κάποιος να πει ότι τώρα 'γεννήθηκαν' αυτά τα περιστατικά, αλλά ότι τώρα αρχίζουν να αποκτούν περισσότερη ορατότητα, ότι τώρα σπάει η σιωπή». 

Τόνισε πως «το θεσμικό και δημοκρατικό μας καθήκον είναι να κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία συγκάλυψη σε οποιαδήποτε υπόθεση -όσο ισχυρά οικονομικά ή πολιτικά στηρίγματα μπορεί να έχουν αυτοί οι οποίοι εμπλέκονται». 

Στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν τα θεσμικά ελλείμματα που προκύπτουν σε αυτές τις υποθέσεις, σχολιάζοντας ότι «δεν γίνεται να χρειάζονται τρεις μέρες μέχρι να δει ο ιατροδικαστής το θύμα -όπως κατήγγειλε η ίδια- ενώ θα έπρεπε να καταθέσει την πρώτη φορά παρουσία ψυχολόγου, κάτι που δεν έγινε».

«Ζητούμενο είναι ο διαρκής αγώνας για να κατοχυρώνουμε θεσμικά εργαλεία, όπως κατοχυρώθηκε στην Ελλάδα ότι το σεξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός», είπε και υπογράμμισε ότι «πρέπει να αγωνιζόμαστε συνεχώς για μια κοινωνία ανοιχτή, που θα παράγει ένα πλαίσιο ασφάλειας για όλες και όλους, που δεν θα ανέχεται καμία πρακτική έμφυλης βίας».