Η δίκη των Έξι: Ένα πολιτικό θρίλερ που αιμορραγεί ακόμη - Free Sunday
Η δίκη των  Έξι: Ένα πολιτικό θρίλερ που αιμορραγεί ακόμη

Η δίκη των Έξι: Ένα πολιτικό θρίλερ που αιμορραγεί ακόμη

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου η ομάδα των Athens Walking Stories πραγματοποιεί μια συγκλονιστική διαδρομή στην Αθήνα με ξεναγό το συγγραφέα και δημοσιογράφο Ηλία Μαγκλίνη.

Η γνωστή ως «Δίκη των Έξι» (οι κατηγορούμενοι ήταν οκτώ, εκτελέστηκαν οι έξι) στιγμάτισε τη νεότερη ελληνική ιστορία και αποτελεί θέμα συζήτησης έως σήμερα, εκατό χρόνια μετά, ακόμα και σε νομικό επίπεδο. Το δράμα που εκτυλίχθηκε εκείνο τον ταραγμένο μήνα στην Αθήνα θα παρακολουθήσουμε στην ιστορική αυτή περιήγηση, με οδηγό τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Ηλία Μαγκλίνη, σημείο αφετηρίας την παλαιά Βουλή και τερματισμού τα έξι κυπαρίσσια που στέκουν ως σήμερα στο Γουδί, στα σημεία όπου έπεσαν οι έξι καταδικασμένοι σε θάνατο στις 15 Νοεμβρίου του 1922.

~ Info:

Ημέρα: Κυριακή 12 Ιανουαρίου

Ώρα: 11:00 πμ.

σημείο συνάντησης: Παλιά Βουλή

συμμετοχή: 25 ευρώ (Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και η μετακίνηση με λεωφορείο στο Γουδί)

Κρατήσεις στo email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες: 6978186901 & 6937160705

Η πολιτισμική σύμπραξη Athens Walking Stories είναι μια ευρεία πλατφόρμα παραγωγής πολιτισμικών προϊόντων με κέντρο την πόλη της Αθήνας οι οποίες όμως συχνά εκτείνονται και έξω από αυτήν. Στοχαστικές περιηγήσεις, εξορμήσεις, ταξίδια επιχειρούν μια άλλη οπτική περιήγησης στο αστικό τοπίο αλλά και μια άλλη οπτική ταξιδιού στον πολυσύνθετο κόσμο μας.