Christy’s tips για να κάνεις σωστά διάδρομο - Free Sunday
Christy’s tips για να κάνεις σωστά διάδρομο

Christy’s tips για να κάνεις σωστά διάδρομο

Θες να περπατήσεις ή να τρέξεις στον διάδρομο του σπιτιού σου ή του γυμναστηρίου; Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για καλύτερα και ασφαλέστερα αποτελέσματα.

1) Φόρεσε παπούτσια ειδικά για τρέξιμο: Επειδή στον διάδρομο δέχεσαι κάποιους κραδασμούς στο σώμα σου –ενώ στο ποδήλατο ή στο ελλειπτικό δεν υπάρχουν κραδασμοί–, καλό είναι να φοράς παπούτσια κατάλληλα για τρέξιμο, τα οποία απορροφούν όλους τους κραδασμούς, για να αποφύγεις τυχόν τραυματισμούς στον αστράγαλο, στο γόνατο ή ακόμα και στη μέση.

2) Άσε το κινητό: Όταν κάνεις διάδρομο, είτε περπάτημα είτε τρέξιμο, μην παίζεις με το κινητό σου, γιατί εμποδίζεις την κίνηση του κορμού σου, με αποτέλεσμα να μη γυμνάζεις τον κορμό σου σωστά (κοιλιακούς, ραχιαίους) και πολύ πιθανόν να σε πονέσει η μέση σου.

3) Να έχεις πάντα μαζί σου νερό: Κάνοντας διάδρομο, ιδρώνεις και χάνεις αρκετά υγρά. Γι’ αυτόν τον λόγο έχε πάντα ακουμπισμένο πάνω στον διάδρομο ένα μπουκαλάκι νερό και πίνε πολύ μικρές ποσότητες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να αποφύγεις την αφυδάτωση, η οποία προκαλεί ταχυκαρδία.