Τέσσερα είδη γυμναστικής για κάψιμο λίπους και σύσφιξη - Free Sunday
Τέσσερα είδη γυμναστικής για κάψιμο λίπους και σύσφιξη

Τέσσερα είδη γυμναστικής για κάψιμο λίπους και σύσφιξη

1. Για απώλεια λίπους και σύσφιξη από τον κορμό και κάτω προτίμησε τα Kangoo!

Ετοιμάσου να «ρίξεις» πολύ ιδρώτα από τα πρώτα πέντε λεπτά, να λαχανιάσεις και να διασκεδάσεις, καθώς συνδυάζουν γυμναστική και χορό. Το αρνητικό είναι ότι δεν σου προσφέρουν σύσφιξη στα χέρια και στους ώμους, εκτός κι αν κρατάς μικρά βαράκια. Αν είσαι έγκυος ή έχεις κάποιο πρόβλημα σε γόνατα, μέση ή αυχένα, καλό είναι να τα αποφύγεις.

2. Κάψιμο λίπους και λιγότεροι πόντοι: TRX

Το ΤRX μπορείς να το επιλέξεις ακόμα κι εσύ που δεν έχεις κάνει ποτέ γυμναστική και να δεις θεαματικά αποτελέσματα στο σώμα σου, φτάνοντας από αρχάριο σε πολύ προχωρημένο επίπεδο σε μικρό χρονικό διάστημα. Με το ΤRX μπορείς να συνδυάσεις και αερόβιο, για κάψιμο λίπους, αλλά και αναερόβιο, για σύσφιξη, χάσιμο πόντων και γράμμωση. Καλό θα ήταν να έχεις την επίβλεψη κάποιου ειδικού, γιατί υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού αν κάνεις λάθος κάποια άσκηση. Ιδανικά, επίλεξε το TRX με personal trainer ή σε πολύ μικρά γκρουπ.

3. Σύσφιξη χωρίς να «ρίξεις» πολύ ιδρώτα; Κάνε Pilates και Yoga!

Με το Pilates θα δεις το σώμα σου να σφίγγει, να χάνει πόντους, να δυναμώνει, χωρίς όμως να παίρνει όγκο, σχεδόν χωρίς καθόλου ιδρώτα. Επίσης, είναι ιδανικό για προβλήματα μέσης. Μεγάλη προσοχή, όμως, στα γνωστά «κρεβάτια Pilates» (Reformer, Cadillac), καθώς έχουν σημειωθεί αρκετά μυϊκά «τραβήγματα» (θλάσεις) από απλή απροσεξία. Το μοναδικό αρνητικό του Pilates και της Yoga είναι ότι αν θες να χάσεις ταυτόχρονα και λίπος πρέπει να το συνδυάσεις με κάτι αερόβιο, το οποίο θα σε κάνει να ιδρώσεις και να λαχανιάσεις.

4. Είσαι ανταγωνιστική/-ός και θες να ξεπεράσεις τα όριά σου; Hello, Crossfit!

Στο Crossfit ετοιμάσου να «ρίξεις» πολύ ιδρώτα, να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση, να χάσεις λίπος, να κερδίσεις μυς με όγκο, να ανταγωνιστείς, να κάνεις πράγματα που δεν φανταζόσουν ότι μπορείς να κάνεις και πιθανότατα να γεμίσεις μελανιές – αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Προσοχή μεγάλη στη μέση και στα γόνατα!