Αυτές είναι οι 19 νέες τάσεις και μας αρέσουν όλες - Free Sunday
Αυτές είναι οι 19 νέες τάσεις και μας αρέσουν όλες

Αυτές είναι οι 19 νέες τάσεις και μας αρέσουν όλες

Οι τάσεις της σαιζόν, όπως τις οραματίστηκαν οι μεγάλοι μόδιστροι, κρατούν το μπούστο αθέατο, κατεβάζουν το μήκος της φούστας στο πάτωμα και τον καβάλο του παντελονιού πάνω από τη μέση. Το βελούδο επιστρέφει, η δαντέλα υποχωρεί και οι ψηλές μπότες συνδυάζονται με όλα.

Matrix

MATRIX min

Alexander McQueen, Proenza Schouler, Saint Laurent

Οι μόδιστροι αποτείνουν φόρο τιμής στην Trinity. Το μαύρο δέρμα με λάμψη μεταμορφώνει τις γυναίκες σε σέξι αμαζόνες. Το αυστηρό ύφος επιβάλλεται και δεν αγοράζεται.

Τουρκουάζ

ΤΥΡΚΟΥΑΖ min

Mulberry, Philosophy di Lorenzo Serafini, Valentino

To ένυδρο γαλαζο-πράσινο έρχεται να φωτίσει τον χειμώνα μας. Αγαπάμε το παιχνιδιάρικο ασύμμετρο μεταξωτό, μπλουζοφόρεμα της Mulberry, υπνωτιζόμαστε από το απίθανο πλαστικό καπαρντινάκι με τον λεοπάρ γιακά του Philosophy di Lorenzo Serafini και ονειρευόμαστε με το all day μάξι φόρεμα με πιέτες Καρυάτιδας του Valentino.

Κάτι να γυαλίζει

ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΥΑΛΙΖΕΙ min

Loewe, Botegga Veneta, Nina Ricci

Τα λαμέ έρχονται και πάλι στο προσκήνιο για να δώσουν μία glam αισθητική, όπως οι τουαλέτες της Loewe και της Botegga Veneta που γίνονται μια άριστη επιλογή ακόμα και για το ρεβεγιόν είτε με το girly ύφος της Nina Ricci για clubbing.

Denim

DENIM min

Dior, Calvin Klein, Maison Margiela

To κομμάτι που δανειστήκαμε από την ανδρική γκαρνταρόμπα και κατάφερε να μείνει στο πιο πολύτιμο ράφι της γυναικείας αποθεώνεται σε πολλά κομμάτια από τον Dior- ξεχωρίσαμε την must have ολόσωμη φόρμα. Η περσινή τάση με το double denim –δηλαδή denim πάνω κάτω –βρίσκει τους καλύτερους συνδυασμούς στην κολεξιόν του Calvin Klein. Προσοχή: το denim και φέτος επιμένει ψηλόμεσο, όπως μας παρουσιάζει και ο Maison Margiela.

Κόκκινο του πάθους και του στυλ

RED min

Alexander McQueen, Fendi, Giambattista Valli

Κόκκινο του αμάραντου, τριανταφυλλί ή  πορφυρό; Το κόκκινο πάντα θα συμβολίζει τον χειμώνα και τα καταπιεσμένα πάθη του. Το αγαπήσαμε στις πασαρέλες του Alexander McQueen ως boho μαύρο φόρεμα (με μαύρες πιέτες να σπάνε το κόκκινο), αυστηρό office παλτό σε εκείνες του Fendi και άτακτο μίνι φόρεμα με ασυμμετρίες στου Giambattista Valli.

Animal Print

ANIMAL PRINT min

Dolce & Gabbana, Emilio Pucci, Etro

Η αγαπημένη τάση της Diana Vreeland, θρυλικής fashion editor του Harper's Bazaar και της Vogue, δεν βρήκε πολλούς υποστηρικτές στα catwalks φέτος. Εκτός φυσικά από τους Dolce & Gabbana και Emilio Pucci που αν τα έβγαζαν από τις κολεξιόν τους θα ήταν σαν να άλλαζαν το DNA του οίκου τους. Ο Etro από την άλλη σε πολλά σχέδια του προτίμησε τις animal print λεπτομέρειες σε γιακάδες και μανίκια.

Folk

BOHO CHIC min

Gucci, Etro, Maison Margiela

To bohemian μεταλλάσσεται σε κάτι πιο βαθύ από μια ρετροσπεκτίβα στην εποχή των παιδιών των λουλουδιών. Σχεδόν όλη η συλλογή της Gucci είναι ένα μιξάρισμα υφασμάτων, σχεδίων και print. Τίποτα δεν απαγορεύεται, τίποτα δεν εξυπακούεται. Τη τάση ακολουθεί πιο δειλά ο Etro, που ωστόσο έχει το copyright στο boho chic και ο Maison Margiela σε πιο αστική εκδοχή με π.χ crocodile μπότες.

Γυναίκα από βελούδο

ΒΕΛΟΥΔΟ min

Chanel, Sonia Rykiel, Valentino

Το βελούδο που τόσο αγάπησαν οι αρχόντισσες περασμένων αιώνων, ραφινάτο αλλά και δύσκολο, επιστρέφει δυναμικά –ελπίζουμε κάποια στιγμή και το καταφρονημένο κοτλέ. Η Chanel το παρουσίασε σε ένα υπέρκομψο παντελόνι σε χρώμα καφέ που αναδεικνύει την πολυτέλεια του υφάσματος. Απλό, αυστηρό με φαρδιά μανίκια και μεγάλα τρουκς στους ώμους από την Sonia Rykiel για αλά Σερσέι Λάνιστερ εμφανίσεις και ο πολυαγαπημένος Valentino σε μία πιο boho εκδοχή του. Όλα ερωτεύσιμα.

Καρό του άσσου

ΚΑΡΟ min

Nina Ricci , Fendi, Mulberry

Να κάτι που δεν πρέπει να δοκιμάσετε στο σπίτι αν δεν είστε απόλυτα σίγουρες για το ύφος που θέλετε να υποστηρίξετε. Το καρό δεν είναι για όλες τις περιπτώσεις. Έχει μια σοβαρότητα που δύσκολα σπάει Προτιμήστε το για το γραφείο, το διαζύγιο ή τις συναντήσεις γονέων και κηδεμόνων. Φορέστε το όπως προτείνει  η Nina Ricci ως το απόλυτο ταγιέρ, ο Fendi ως παντελόνα με αυστηρό πουκάμισο ή η Mulberry ως ένα ασύμμετρο παλτό.

Δέρμα

LEATHER min

Balenciaga, Chanel, Saint Laurent

Δυναμικό και απόλυτο το δέρμα είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή για ένα all day look σα φούστα η παντελόνι όπως προτείνουν Balenciaga και Chanel αντίστοιχα αλλά, φυσικά και για πάντα ως σέξι το Rock and Roll μίνι φόρεμα –απαραίτητα με ψηλές μπότες- όπως επιμένει ο Saint Laurent.

Κίτρινο

ΚΙΤΡΙΝΟ min

Dolce & Gabbana, Jil Sander, Valentino

Να ένα χρώμα που δεν αγαπάνε ούτε οι σταρ του Χόλυγουντ. Όταν, όμως, το κάνουν δύσκολα ξεχνιούνται οι εμφανίσεις τους –ποιος δεν θυμάται την κίτρινη του λεμονιού Ungaro τουαλέτα της Angelina Jolie, το στράπλες Yigal Azrouel της Jessica Alba, το one-shoulder Dior της Kate Hudson. Η Emma Stone στο La La Land μας θύμισε τη χάρη του κίτρινου και έτσι οι σχεδιαστές το ερωτεύτηκαν ξανά είτε στην τολμηρή εκδοχή του taxido των Dolce & Gabbana, είτε στο αέρινο φόρεμα της Jil Sander, είτε στο μεταξωτό two piece στα όρια του χρυσού του Valentino εμείς το λατρεύουμε.

Το λευκό που ξεχωρίζει

ΛΕΥΚΟ min

Chanel, Dior, Giambattista Valli

Μαργαριταρένιο λευκό, ιβουάρ, μπεζ ή νυφικό άσπρο το λευκό πάντα θα είναι ένα από τα αγαπημένα χρώματα των σχεδιαστών ακόμα και αν... προσθέτει. Λατρέψαμε το ιβουάρ ταγιέρ με τα κεντήματα –με τη φούστα σε A- line παρακαλώ-, φυσικά, της Chanel, το μέχρι το πάτωμα στο λευκό του πάγου παλτό του Dior και το από δαντέλα φόρεμα Giambattista Valli –γιατί σε ποιο χρώμα δείχνει καλύτερα η δαντέλα;

Μακρύ παλτό

ΠΑΛΤΟ min

Alexander McQueen, Chanel, Fendi

Τα πολύ μακριά παλτό μας μέχρι την μισή την γάμπα ή τον αστράγαλο όπως το υπέροχο Alexander McQueen με το ζωνάρι στη μέση συνδυασμένο με λευκά σνίκερς επανέρχονται. Ωστόσο η Chanel και η Fendi επιμένουν στο μήκος λίγο κάτω από το γόνατο. Διαλέξτε.

Super mini

ΜΙΝΙ min

Balencianga, Etro, Saint Laurent

Κι ενώ, όπως, είπαμε στην εισαγωγή όλοι σχεδόν οι οίκοι ποντάρουν στο σούπερ μάξι το μίνι δεν μπορεί να απουσιάζει αρκεί να είναι και αυτό σούπερ. Η Balenciaga μας το συστήνει με οπάλ καλσόν σε «κόντρα» χρώμα αλά ‘60s, o Etro με σέξι σκίσιμο και Saint Laurent σε ένα στράπλες, ασύμμετρο φόρεμα που πρέπει να προστεθεί στην Βίβλο της μόδας. Απλά συλλεκτικό.  

Sweater girl

ΠΛΕΚΤΟ min

Miu Miu, Maison Margiela, Joseph

Το θρυλικό ‘sweater girl’ που λάνσαρε το 1937 στη βιομηχανία του θεάματος η εκρηκτική Λάνα Τάρναρ με την ταινία They Won’t Forget, είχε προκαλέσει φρενίτιδα σε ολόκληρη την Αμερική. Το 1960 η έξαψη θα επαναληφθεί καθώς η Marilyn Monroe φοράει μόνο ένα pullover χορεύοντας για τον Λόρενς Ολιβιέ στο Let’s Make Love. Φέτος, η Miu Miu μας προτείνει το πλεκτό μπλουζοφόρεμα με γυμνά πόδια και apres ski μπότες, ο Maison Margiela το σχεδιάζει σε ζιβάγκο εκδοχή με ξεχειλωμένα μανίκια και ο Joseph ως βαρύ πλεκτό που το συνδυάζει με φαρδιά παντελόνα.

Πουά

ΠΟΥΑ min

Philosophy di Lorenzo Serafini, Loewe, Giambattista Valli

Οι άτακτες ή τακτικές άσπρες ή μαύρες μικρές ή μεγάλες τελείες σε φορέματα, τουαλέτες και παλτό ήταν, είναι και θα είναι το σήμα κατατεθέν της ενήλικης Λολίτας.

Total Black

ΤΟΤΑL BLACK min

Dior, Gucci, Prada

H μόνιμη τάση. Όσα χρόνια και αν περάσουν το απόλυτο μαύρο της μοιραίας, μυστηριώδους γυναίκας, του αιώνιου θηλυκού δεν πρόκειται ποτέ να αντικατασταθεί. Οπότε είναι τα αξερσουάρ που κάθε χρονιά κάνουν τη διαφορά. Μαύρα γυαλιά, ψηλές μπότες, μακριά σκουλαρίκια και μπερέ προτείνει ο Dior, 40’s καπέλο, χρυσά κοσμήματα και διάφανο κερασί καλσόν ο Gucci, φουλάρι και αστυνομικό μπερέ η Prada (που κάνει το ακραίο να τα συνδυάσει όλα με υπέροχες σκούρες καφέ, ψηλές μπότες για να μας τρελάνει τελείως).

Think pink

ΤΗΙΝΚ ΠΙΝΚ min

Emilio Pucci, Gucci, Valentino

Η τάση που επικρατεί σχεδόν σε κάθε πασαρέλα εδώ και αρκετές σεζόν, τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Σε total εκδοχή χαρίζει τα πιο θηλυκά looks ενώ σε συνδυασμό με πιο σκούρα κομμάτια γίνεται αποφασιστικό, δυναμικό και trendy. Ειδική μνεία στο μάξι Emilio Pucci με κρόσσια. Απλά τέλειο!

Pretty Woman

ΒΟΟΤS min

Isabel Marant, Fendi, Dior

Οι μπότες δεν κατεβαίνουν κάτω από το γόνατο ούτε φέτος. Δέρμα, δερματίνι, σουέτ απλά επιλέξτε υλικό και χρώμα.. Να πάρω εγώ τις κεραμιδί Fendi; -Μη ξεχάσετε να μου τυλίξετε και τα πόδια της Julia Roberts παρακαλώ.