Λουλούδια στα βάζα και πως θα διατηρηθούν - Free Sunday
Λουλούδια στα βάζα και πως θα διατηρηθούν

Λουλούδια στα βάζα και πως θα διατηρηθούν

Μεταφέρετε τη φύση και την ζωντάνια της στους χώρους σας και κάντε το με τρόπο που τα φυσικά λουλούδια θα αντέξουν όσο γίνεται περισσότερο στα βάζα σας, αλλά και θα στολίσουν πραγματικά οποιοδήποτε σημείο επιλέξετε να τα τοποθετήσετε.

Ένα απλό ποτήρι, μια κανάτα, ένα μπουκάλι, ένα γυάλινο βάζο της κουζίνας, κονσερβοκούτια βαμμένα σε όποιο χρώμα θέλετε, κάθε είδους μεταλλικά ή πήλινα δοχεία και κάθε τύπου αντικείμενο που μπορεί να ...χωρέσει λίγο νερό μπορεί να "βαφτιστεί" ...ανθοδοχείο.

Συνδυάστε διαφανή και χρωματιστά τέτοια ανθοδοχεία με τα χρώματα των λουλουδιών αλλά και με τα χρώματα που γενικά επικρατούν στον χώρο που θα τα τοποθετήσετε και φροντίστε να είναι πάντα  αστραφτερά και πεντακάθαρα, μέσα έξω,  είναι πραγματικά ιδιαίτερα αντιαισθητική η εικόνα βρώμικων βάζων που μέσα τους υπάρχει ...θολό νερό και λουλούδια με σάπια κοτσάνια.

Πως θα διατηρηθούν;

*Tα περισσότερα φρέσκα λουλούδια θα αντέξουν στα βάζα σας για αρκετές μέρες ειδικά αν τα έχετε εσείς κόψει από μια γλάστρα σας ή κάποιον άλλο κήπο. Αυτά που θα αγοράσετε, θα παραμείνουν φρέσκα ανάλογα με το πόσο αληθινά φρέσκα ήταν όταν τα αγοράσατε, αφού τα περισσότερα από τα λουλούδια του εμπορίου  βρίσκονται αρκετές μέρες στα ειδικά ψυγεία  όμως όλα μπορείτε να τα βοηθήσετε να παραμείνουν ζωντανά για όσο περισσότερο είναι δυνατόν:

* Όταν αρχικά βάλετε τα λουλούδια στο βάζο αλλά και κάθε φορά που αλλάζετε το νερό τους, καθαρίστε το κάτω μέρος των κοτσανιών έτσι ώστε μέσα στο νερό να μην βρίσκονται φύλλα. Τα φύλλα μέσα στο νερό σαπίζουν ...παρασύροντας στην ίδια τύχη και τα κοτσάνια των λουλουδιών.

* Αλλάζετε το νερό τους κάθε δύο-τρεις μέρες και πριν τα ξαναβάλετε στο βάζο κόψτε  τα κοτσάνια τους κατά 1-2 εκατοστά, μ΄ένα κοφτερό ψαλίδι ή ψαλίδα κηπουρικής, χωρίς να τα ταλαιπωρήσετε. Στα μπουκέτα και τις συνθέσεις με λουλούδια ίδιου ύψους κόψτε τα κοτσάνια τους κρατώντας τα όλα μαζί, ώστε να εξακολουθήσουν να είναι ομοιόμορφα.

*Για το τι μπορείτε να ρίξετε μέσα στο νερό, ώστε να διατηρηθούν φρέσκα τα λουλούδια σας περισσότερο κατά καιρούς όλο και νέα "μυστικά", tips και "μύθοι" προκύπτουν, φαίνεται πάντως ότι, σε ορισμένα τουλάχιστον λουλούδια, πραγματικά μισή ασπιρίνη, μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι ή μαγειρική σόδα πραγματικά τους κάνει καλό,  ενώ τα τριαντάφυλλά σας προτιμούν τα ...γλυκά και θα διατηρηθούν ολοζώντανα για περισσότερο διάστημα αν προσθέσετε στο νερό τους μισή κουταλιά   ζάχαρη.

 

One of my fav birthday presents making me smile ? #happy #smiles #vase #next #littlethings

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jane And Fabfranc (@janelovinglife) στις

 

White roses in the sun! #roses #flowers #whiteroses #white #instaflower #vase #sun #aberystwyth #floral #florist #love ? ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη G A R E T H W A T K I N S (@garethwatkins30) στις

 

#cat #ontable #cute #flowers #vase #s7edgephotography? #s7edgephoto #ti #timepass #kitty #kittycat

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη clickz.. (@c_a_p.t.u_r_e) στις

 

A plea for Spring #belowaverage #temps #tempsdeflors #tulips #violet #quilts #tea #whitetie #farrowandball #painted #floorboards #finishes #tradespeople #glass #glaziers #vase #arch #specs #105mm #finicky

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ? (@thisivyhouse) στις

 

Goodbye Winter - Hello Spring ? Spring has finally arrived here in Denmark ? #dottirnordicdesign #dottir #finnsdottir #spring #ceramics #vase #liddedjar #flowers #interiordesign #homedecor #handcrafted

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dottir Nordic Design (@dottirnordicdesign) στις

 

#kalanchoe #flowers #pinkflowers #vase

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Valentina (@niniuin) στις

 

#bouquet #bouquetofflowers #narcis #yellowflower #shadesofyellow #yellowandgreen #vase #gardenflower #springflowers #spring #springishere #sunnyday #sunshine #happycolors #fresh #scentofspring

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη d.klari (@d.klari) στις