Πεσμένο βλέφαρο: Πώς να το βελτιώσετε με το μακιγιάζ - Free Sunday
Πεσμένο βλέφαρο: Πώς να το βελτιώσετε με το μακιγιάζ

Πεσμένο βλέφαρο: Πώς να το βελτιώσετε με το μακιγιάζ

Το πεσμένο βλέφαρο είναι ένα χαρακτηριστικό που κάποιοι έχουν από την ημέρα που γεννιούνται και άλλοι το αποκτούν καθώς ο χρόνος προχωρά. Ευτυχώς για τις γυναίκες, με το σωστό μακιγιάζ μπορούν να δημιουργήσουν την κατάλληλη «οφθαλμαπάτη».

Το πεσμένο βλέφαρο, λοιπόν, δεν θέλει το eyeliner. Ειδικά στη λογική της Όντρεϊ Χέπμπορν ή της Μέριλιν Μονρό, όταν δηλαδή είναι λεπτό στις εσωτερικές ρίζες και πιο χοντρό στις εξωτερικές. Αντίθετα, χρειάζεται να βγει αρκετά στις εξωτερικές γωνίες και να ξεπεραστεί το σημείο όπου διπλώνει το άνω κινητό βλέφαρο για να δώσετε cat-eye αισθητική στα μάτια σας. Σε κάθε περίπτωση, το πεσμένο βλέφαρο και το eyeliner είναι κακός συνδυασμός, καθώς είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα λερώσετε αρκετά το καπάκι σας.

Από την άλλη, το smokey look είναι ιδανικό για τις γυναίκες που έχουν πεσμένο βλέφαρο. Παράλληλα, μεγαλώνει ιδιαίτερα το σχήμα των ματιών τους. Πάντα να ελέγχετε τη σκιά που έχετε εφαρμόσει στο κινητό σας βλέφαρο με ανοιχτά μάτια και να είστε σίγουρες ότι την έχετε ντεγκραντάρει και την έχετε σβήσει σωστά για να μεγαλώνει το σχήμα των ματιών σας.

Αν χρειάζεστε έμπνευση για make-up looks από διάσημες καλλονές, αυτά της Μπλέικ Λάιβλι και της Τζένιφερ Λόρενς θα σας δώσουν πολλές ιδέες για μακιγιάζ. Δεν είναι τυχαίο ότι οι δύο κυρίες επιμένουν να τονίζουν κυρίως τα χείλη τους. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που αναδεικνύουν τα μάτια τους με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Τέλος, να είστε πάντα γενναιόδωρες με τη μάσκαρα. Να τονίζετε τις βλεφαρίδες από τις ρίζες έως τις άκρες. Όσο πιο πυκνές και μακριές δείχνουν, τόσο πιο εντυπωσιακό το μακιγιάζ των ματιών σας.