Έντονα χρώματα, ξεχωριστά prints και 80’s διάθεση στην 5η ημέρα της AXDW - Free Sunday
Έντονα χρώματα, ξεχωριστά prints και 80’s διάθεση στην 5η ημέρα της AXDW

Έντονα χρώματα, ξεχωριστά prints και 80’s διάθεση στην 5η ημέρα της AXDW

Η 5η ημέρα της Athens Xclusive Designers Week ολοκληρώθηκε με μοναδικά fashion shows και πολλές εκπλήξεις! Oι επιδείξεις ξεκίνησαν στο Ζάππειο Μέγαρο με το show MINDY by Iliana της Ηλιάνας Χαραλάμπους και τη νέα της συλλογή «Colours». Μοντέρνα κομψότητα, ρομαντισμός και θηλυκότητα στις δημιουργίες της με τις ζωντανές αποχρώσεις του φούξια, τιρκουάζ και σμαραγδί να κυριαρχούν.  Τα ευφανταστα μοτίβα από ανοιξιάτικα λουλούδια και τα μοναδικά gypsy looks κέρδισαν τις εντυπώσεις ενώ στην πασαρέλα περπάτησαν και παιδιά με δημιουργίες της σχεδιάστριας.

Christina Zafeiriou min

Η νέα συλλογή Panos Apergis F/W ξεχώρισε με τα μοναδικά γεωμετρικά σχήματα και prints που χαρακτηρίζουν το brand. Με ethnic επιρροές και τη γήινη χρωματική παλέτα να πρωταγωνιστεί, παρουσιάστηκαν maxi και midi φορέματα, παντελόνια σε φαρδιές γραμμές, ολόσωμες φόρμες και μοναδικά παλτό ενώ δεν έλειψαν και ξεχωριστά backpacks.

MI RO min

Ακολούθησε η επίδειξη της Χριστίνας Ζαφειρίου με τη νέα της συλλογή SS19 με λαμπερές δημιουργίες. Η Κατερίνα Στικούδη έκανε guest εμφάνιση με ένα εκρηκτικό performance όπου με τα τραγούδια της ενθουσίασε το κοινό,  φορώντας μια εντυπωσιακή δημιουργία της σχεδιάστριας σε κίτρινο χρώμα. Στην επίδειξη παρουσιάστηκαν ξεχωριστά jackets με κεντημένες λεπτομέρειες, μοναδικά βραδινά φορέματα ενώ στα περισσότερα looks κυριάρχησαν οι έντονες αποχρώσεις όπως κίτρινο και φούξια.

Mindy by Iliana min

Το μακιγιάζ των επιδείξεων της AXDW επιμελείται ο Φρέντυ Καλομπράτσο και η σχολή Freddy Makeup Stage, ενώ τα υπέροχα χτενίσματα της 5ης ημέρας δημιουργήθηκαν με τα καινοτόμα προϊόντα hairstyling Rene Furterer υπό την καθοδήγηση του Hλία Καραχάλιου και της ομάδας Ilias &Staff.

Η 5η ημέρα της AXDW ολοκληρώθηκε με τη νέα συλλογή haute couture s/s19 που παρουσίασαν οι Mi-Ro στον εκθεσιακό χώρο της Σχολής Καλών Τεχνών, εντυπωσιάζοντας τους προσκεκλημένους για ακόμα μία φορά. Η μινιμαλιστική αισθητική του χώρου, σε συνδυασμό με τις χρωματικές εναλλαγές του φωτισμού και τις μουσικές επιλογές θρυλικών κομματιών από τη δεκαετία των 80’s, ήταν το απόλυτο σκηνικό για να υποδεχθεί τις γεμάτες ένταση και χρώμα δημιουργίες των σχεδιαστών. Στην πασαρέλα κυριάρχησαν τα όξινα παστέλ και οι fluo αποχρώσεις, το μαύρο και το κόκκινο, τα πλούσια τούλινα βολάν καθώς και τα αστραφτερά υφάσματα σε μίνι και ασύμμετρες εκδοχές. Τις εμφανίσεις των μοντέλων ολοκλήρωναν οι αυστηροί κότσοι, δίνοντας έμφαση στο πρόσωπο και στα δραματικά smokey make up looks.

Panos Apergis min

Πλήθος επωνύμων παρευρέθηκαν στην 5η ημέρα της AXDW: Ελένη Μενεγάκη, Κατερίνα Καινούριου, Δέσποινα Βανδή, Kωστής Μαραβέγιας, Τόνια Σωτηροπούλου, Μαρία Μπεκατώρου, Μπέτυ Μαγγίρα, Λάκης Γαβαλάς, Μαρίνα Βερνίκου, Στέλιος Κουδουνάρης, Σίσσυ Φειδά, Τζίνα Αλιμόνου, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Shaya, Ανθή Σαλαγκούδη, Νίκος Κουρκούλης, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Χριστίνα Μπόμπα, Νατάσα Καλογρίδη, Δημήτρης Ουγγαρέζος, Χάλα Χούρη, Αλεξάνδρα Σταθοκωστοπούλου,  κ.α

 

Δημητρης Μαστροκαλος Ελενη Μενεγακη Γιαννης Ραπτης min

Πολύτιμοι συνεργάτες της 25ης AXDW είναι το Έξη Catering που φροντίζει για τη σίτιση όλων των συντελεστών της διοργάνωσης με γευστικές και υγιεινές επιλογές, το Joyride Car Rental που έχει αναλάβει τις μετακινήσεις των προσκεκλημένων από το εξωτερικό και το εστιατόριο Amber που φιλοξένησε ένα μοναδικό γεύμα με τους διεθνείς αγοραστές και δημοσιογράφους της διοργάνωσης.

Παράλληλα με τις επιδείξεις, οι επισκέπτες της AXDW είχαν ακόμη την ευκαιρία να απολαύσουν και να αποκτήσουν τις τρέχουσες συλλογές Ελλήνων σχεδιαστών κοσμημάτων που συμμετείχαν στον ειδικό χώρο των Xclusive Elements που είχε στηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο και συγκεκριμένα τις δημιουργίες των 2K10, Ε.Τ Collection, La vie Jewelry, Miaou Niaou, Olga Loves Jewels.

25th Athens Xclusive Designers Week / 27 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2019