Πώς θα σχηματίσεις σωστά τα φρύδια σου - Free Sunday
Πώς θα σχηματίσεις σωστά τα φρύδια σου

Πώς θα σχηματίσεις σωστά τα φρύδια σου

Το σωστό σχήμα φρυδιών είναι το παν για να πετύχεις ένα ολοκληρωμένο και αψεγάδιαστο make-up look, αλλά κυρίως μπορεί να βελτιώσει την εμφάνισή σου κολακεύοντας το σχήμα του προσώπου σου, εξισορροπώντας τα χαρακτηριστικά σου.

Προτού ξεκινήσεις, μάθε ότι:

  1. Η αρχή των φρυδιών βρίσκεται πάντα επάνω από την εσωτερική γωνία των ματιών και προεκτείνεται σαν μια νοητή κατακόρυφη ευθεία που περνά από τα πτερύγια της μύτης.
  2. Η εξωτερική άκρη τους βρίσκεται στην προέκταση της νοητής πλάγιας ευθείας που περνά από την εξωτερική γωνία των ματιών και τα πτερύγια της μύτης.
  3. Το ψηλότερο σημείο του τόξου των φρυδιών πρέπει να βρίσκεται στη νοητή κατακόρυφη ευθεία που περνάει από την εξωτερική άκρη της ίριδας του ματιού.
  4. Το ψηλότερο σημείο του τόξου των φρυδιών πρέπει να είναι ίσο με τη διάμετρο της ίριδας όταν τα μάτια είναι ανοιχτά.
  5. Η αρχή και το τέλος των φρυδιών πρέπει να βρίσκονται στην ίδια ευθεία.

Εκτός από τα παραπάνω, όμως, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι τα φρύδια για να φαίνονται περιποιημένα θα πρέπει στην αρχή τους να είναι πιο πλατιά και όσο επεκτείνονται να σβήνουν ομοιόμορφα, ενώ η πυκνότητά τους θα πρέπει να είναι ίδια σε όλο το μήκος τους.

Ξεκινώντας, λοιπόν, την αποτρίχωση των φρυδιών αφαιρούμε αρχικά τις τρίχες από την περιοχή της κάτω πλευράς, ενώ από την επάνω μόνο όσες ξεφεύγουν από το σχήμα που επιθυμούμε να δώσουμε.

Συνεχίζουμε με τις τρίχες στο εξωτερικό άκρο των φρυδιών με προσοχή, για να μη μικρύνουμε υπερβολικά το μήκος του φρυδιού μας, και κατόπιν απομακρύνουμε τις τρίχες που βρίσκονται στο μεσόφρυο (ανάμεσα στα φρύδια). Το ειδικό βουρτσάκι φρυδιών θα μας βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία, καθώς χτενίζοντάς τα θα δούμε ποιες τρίχες περισσεύουν και βγαίνουν εκτός σχήματος.

Αν νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να φροντίσουμε σωστά τα φρύδια μας, καλό θα ήταν να απευθυνθούμε σε κάποιον επαγγελματία αισθητικό για να μας καθοδηγήσει, ώστε να αποφύγουμε τυχόν λάθη τα οποία μπορεί να μας στοιχίσουν στο τελικό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, το σχήμα των φρυδιών μας είναι σκόπιμο να ταιριάζει με το σχήμα του προσώπου μας και να βρίσκεται σε αρμονία και με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μας.