Πρησμένα μάτια και σακούλες: Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε - Free Sunday
Πρησμένα μάτια και σακούλες: Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε

Πρησμένα μάτια και σακούλες: Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε

Το πρήξιμο κάτω από τα μάτια οφείλεται είτε στην υπερβολική κούραση της ημέρας, είτε σε κληρονομικούς παράγοντες, είτε στην κατακράτηση υγρών. Ένας τρόπος για να το καμουφλάρετε είναι η εφαρμογή καλυπτικού προϊόντος, όπως το κονσίλερ. Όμως το πρήξιμο μπορεί να μειωθεί σημαντικά με καλό και επαρκή ύπνο, σωστή διατροφή και αποφυγή ατασθαλιών.

Συμπληρωματικά:

  • • Περιορίστε την κατανάλωση αλατιού. Το αλάτι που καταναλώνετε δεν είναι μόνο αυτό που εσείς χρησιμοποιείτε στα γεύματά σας αλλά είναι κρυμμένο σε όλες τις τροφές που αγοράζετε έτοιμες. Χρησιμοποιώντας στο καθημερινό σας διαιτολόγιο λιγότερο αλάτι περιορίζετε ταυτόχρονα και την κατακράτηση υγρών, που ευθύνεται για το πρήξιμο των ματιών σας.
  • • Δοκιμάστε τις πλύσεις με θαλασσινό νερό ή αλατόνερο. Εισπνεύστε δυνατά το νερό πρώτα από το ένα ρουθούνι και αφήστε το να βγει. Επαναλάβετε τη διαδικασία και για το άλλο ρουθούνι. Με τον τρόπο αυτόν ξεφορτώνεστε τη συσσωρευμένη υγρασία στα ιγμόρεια, που δημιουργεί πρήξιμο στα μάτια.
  • • Αποφύγετε την καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ. Αν πάλι τύχει και καταναλώσετε αρκετές ποσότητες, πιείτε πολύ νερό πριν κοιμηθείτε. Το αλκοόλ προκαλεί κατακράτηση υγρών όχι μόνο στο σώμα αλλά και στην περιοχή των ματιών.
  • • Κόψτε το κάπνισμα.

Φυσικές λύσεις

 

Φέτες πατάτας: Ο χυμός που περιέχουν οι φέτες πατάτας βοηθά να μειωθούν οι μαύροι κύκλοι και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια. Μπορείτε να εφαρμόσετε μία ή δύο φέτες πατάτας απευθείας κάτω από τα μάτια ή να βυθίσετε δύο βαμβάκια σε χυμό πατάτας και να εφαρμόσετε αυτά αντί για τις φέτες.

Φέτες αγγουριού: Είναι γνωστό ότι το αγγούρι έχει ήπιες στυπτικές ιδιότητες και συχνά χρησιμοποιείται ενάντια στο πρήξιμο. Απλά εφαρμόστε τις φέτες, αφήστε τες δέκα λεπτά και στη συνέχεια πλύνετε το πρόσωπό σας ως συνήθως. Αν επαναλαμβάνετε τη διαδικασία δύο φορές την εβδομάδα, σύντομα θα δείτε ότι το πρήξιμο θα μειωθεί.

Χαμομήλι: Βυθίστε δύο βαμβάκια σε κρύο χαμομήλι και εφαρμόστε τα στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, το χαμομήλι είναι πολύ αποτελεσματικό τόσο στη μείωση των μαύρων κύκλων όσο και στην ελάττωση του πρηξίματος κάτω από τα μάτια. Μπορείτε, επίσης, να εφαρμόσετε χρησιμοποιημένα φακελάκια χαμομηλιού στην περιοχή. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχουν κρυώσει.

Extra tip: Για να μπορείτε να αντιμετωπίζετε πιο εύκολα τα πρησμένα μάτια έχετε στο ψυγείο σας μια κρέμα ή τζελ με συστατικά όπως αγγούρι, αλόη και καφεΐνη. Τα συστατικά αυτά θα σας βοηθήσουν να ξεφορτωθείτε πρησμένα μάτια και μαύρους κύκλους μέσα σε λίγα λεπτά. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να κοιμάστε με το κεφάλι σας πιο ψηλά, σε δύο μαξιλάρια, ώστε να «στραγγίζουν» τα υγρά στη διάρκεια του ύπνου σας.