Βαμμένα μαλλιά: Πώς θα διατηρήσετε το χρώμα τους στην καραντίνα - Free Sunday
Βαμμένα μαλλιά: Πώς θα διατηρήσετε το χρώμα τους στην καραντίνα

Βαμμένα μαλλιά: Πώς θα διατηρήσετε το χρώμα τους στην καραντίνα

Τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση. Με τις παρακάτω απλές συμβουλές θα διατηρήσετε άθικτες τις χρωστικές ουσίες της βαφής της τρίχας.

Μάσκα

Προσφέρει έξτρα περιποίηση, καθώς φροντίζει για την αναζωογόνηση και θρέψη των μαλλιών. Μην περιορίσετε τη χρήση της σε λίγες φορές την εβδομάδα. Χρησιμοποιείτε μάσκα μετά το σαμπουάν και πριν από το conditioner. Επιλέξτε μία που ενδείκνυται για βαμμένα μαλλιά.

Conditioner

Μετά το σαμπουάν και τη μάσκα είναι η σειρά του conditioner. Ρόλος του είναι να κλείσει τα λέπια της τρίχας και να εξασφαλίσει πως θα παραμείνουν στο εσωτερικό της όλες οι πολύτιμες ουσίες της μάσκας.

Leave-in σύνθεση

Μετά το λούσιμο σκουπίστε απαλά τα μαλλιά σας. Αφήστε τα τυλιγμένα με την πετσέτα για λίγα λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί όσο περισσότερη υγρασία γίνεται. Κατόπιν εφαρμόστε μια ενυδατική σύνθεση που δεν ξεπλένεται.

Αντηλιακό

Σε μια ηλιόλουστη χώρα όπως η Ελλάδα ο ήλιος οξειδώνει τη βαφή και τον χειμώνα. Έτσι, πριν από το καθιερωμένο SMS εξόδου απλώστε αντηλιακό σπρέι ή γαλάκτωμα μαλλιών που προστατεύουν από το ξεθώριασμα.

Συμβουλή: Προσπαθήστε να μειώσετε τη συχνότητα χρήσης του σεσουάρ. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά. Αν δεν γίνεται, εφαρμόζετε μια θερμοπροστατευτική σύνθεση. Αυτή θα προστατεύσει την τρίχα από την υψηλή θερμοκρασία, διασφαλίζοντας ότι οι χρωστικές ουσίες της βαφής θα παραμείνουν στο εσωτερικό της.