Τζίντζερ για αδυνάτισμα - Free Sunday
Τζίντζερ για αδυνάτισμα

Τζίντζερ για αδυνάτισμα

Σε όποια μορφή κι αν καταναλώνεται, είτε ως συστατικό σε φαγητά και ποτά είτε ως συμπλήρωμα διατροφής, η επίδρασή του στην καύση του λίπους είναι σημαντικότατη.

Πριν από το φαγητό, μασήστε μία λεπτή φέτα τζίντζερ. Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείτε τον μεταβολισμό σας, εντείνετε τη διαδικασία της πέψης, μειώνετε την παραγωγή κορτιζόλης και αυξάνετε την ενέργειά σας. Μπορείτε να μαγειρέψετε ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ και να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού με ελάχιστο αλάτι. Μασήστε λίγο πριν από το φαγητό κι έτσι θα ελέγξετε την όρεξή σας και θα επιταχύνετε την πέψη. Τέλος, απολαύστε ένα δροσερό smoothie με φρέσκο ή αποξηραμένο τζίντζερ και καλοκαιρινά φρούτα.

Ένα κλασικό και χρήσιμο tip είναι να το προσθέτετε σαν μπαχαρικό στη μαγειρική σας. Φροντίστε να μαγειρευτεί το πολύ 6 λεπτά, για να ενισχυθούν αλλά να μη χαθούν οι ευεργετικές του ιδιότητες. Επιλέξτε σούπες και σάλτσες για να βάλετε μέσα λίγο φρέσκο τζίντζερ και προσθέστε το προς το τέλος της μαγειρικής διαδικασίας.

Τσάι με τζίντζερ για απώλεια κιλών

Ποσότητα: 4 φλιτζάνια (1 λίτρο)

Υλικά: 5 εκ. ψιλοκομμένο τζίντζερ ή 2 κ.γλ. αποξηραμένο τζίντζερ, 4 φλιτζάνια (1 λίτρο) φιλτραρισμένο νερό, 2 κ.σ. χυμός λεμονιού και 1-2 κ.γλ. μέλι ή φύλλα από στέβια

Οδηγίες: Σε ένα κατσαρολάκι βράστε το νερό. Κλείστε το «μάτι» και προσθέστε το τζίντζερ. Σκεπάστε το κατσαρολάκι και αφήστε το να σιγοβράσει. Στραγγίξτε τα κομμάτια τζίντζερ και όταν κρυώσει το τσάι προσθέσετε μέλι και λεμόνι.

Εάν θέλετε να χάσετε λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, πρέπει να πίνετε ένα φλιτζάνι τσάι με τζίντζερ την ημέρα, μεταξύ των γευμάτων. Μια εναλλακτική επιλογή είναι να πίνετε το τσάι ακριβώς πριν από τα γεύματα, για να νιώσετε κορεσμό. Όλα αυτά συνδυάζονται με σωματική άσκηση και υγιεινή διατροφή.